USA nevylučujú vojenský zásah voči Šalamúnovým ostrovom.

26. apr. 2022 | 2 komentáre

Zdroj obrázka:
„Spojené štáty nevylučujú vojenskú intervenciu voči Šalamúnovým ostrovom v prípade, ak na svojom území umožnia Číne vybudovať vojenskú základňu.“
Počkať, počkať, počkať počkať…neboli to práve USA, kto celý čas pri Ukrajine tvrdil, že každý štát má právo dobrovoľne uzatvárať vojenské spojenectvá s kým sa mu len zachce a nikto nemá právo starať sa do zvrchovaného rozhodnutia daného štátu, kto bude garantom jeho bezpečnosti? Radi by sme pripomenuli USA, že vojna na Ukrajine sa rozpútala práve preto, že USA oznámili, že Ukrajina má dvere do NATO otvorené, čo bolo pre Rusko neprípustné, pretože to ohrozovalo ruské bezpečnostné záujmy. USA na to odpovedali už známu floskulu, že predsa Ukrajina si sama môže zvoliť kto ju bude ochraňovať. Ak je to teda tak, na základe akej drzosti sa rozhodli USA nerešpektovať pri Šalamúnových ostrovoch to, čo pri Ukrajine považujú za jej právo?
Ufff….to bude vlajočiek Šalamúnových ostrovov na facebooku, to bude množstvo uvalených bezprecedentných sankcií na USA, to bude posielania zbraní bezbranným Šalamúnovým ostrovom zo strany európskych krajín ak sa skutočne Američania dopustia vojenskej agresie voči Šalamúnovým ostrovom len preto, lebo Washington odmietol rešpektovať skutočnosť, že Šalamúnove ostrovy si predsa rovnako ako Ukrajina sami môžu zvoliť vojenské spojenectvá s kým len chcú…napríklad aj s Čínou. Alebo nebodaj budeme zase svedkami dvojakých metrov, kedy Šalamúnove ostrovy nebudú mať rovnaké práva ako Ukrajina?

2 komentáre

  1. Ztade budete chlapci utekať s horiacou riťou ! A Bidenovi búdú musieť začať meniť plienky z 3 krát na 6 krát za deň ! 😀

    Odpoveda
  2. Nechcem vidieť to pobúrenie politikov, novinárov a iných debilov na Slovensku, ak by k takémuto niečomu prišlo. Americká veľvyslankyňa by dostala aj s celým ansámblom od Korčoka padáka, americkí športovci a umelci ignorovaní a všetci by nosili šalamúnsku vlajku.
    Zrejme by Korčok žiadal vylúčiť USA z NATO a OSN. A Heger by prestal do USA exportovať vodku.

    Odpoveda

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *