Nemecká ministerka odmietla výzvy na návrat vojakov do Afganistanu.

9. aug. 2021 | 0 komentárov

Zdroj obrázka:

„Sú spoločnosť a parlament pripravené poslať ozbrojené sily do vojny a zotrvať tam s množstvom vojakov počas najmenej jednej generácie? Ak nie sme, potom zostáva tým správnym rozhodnutím spoločné stiahnutie sa s našimi partnermi,“ dodala Nemecká ministerka obrany Annegret Krampová-Karrenbauerová.

Na tomto celom je extrémne čarovné to, ako Nemci precitli až potom keď toto precitnutiu odobrili Američania svojim odsunom vojsk z Afganistanu. Ak by USA nikam neodchádzali, tak by sme z úst nemeckej ministerky počúvali doteraz také tie floskuly o tom, ako sa v Afganistane bojuje za demokraciu a slobodu a aký je tento boj dôležitý. No ale keďže Američania zdvihli kotvy, lebo pochopili že v Afganistane prehrali vojnu, tak zrazu už aj Nemci rozumejú, že je správne sa s Afganistanu stiahnuť. Skrátka a dobre…všetci neochvejní partneri USA čakajú na to, čo spraví ich pán za oceánom, Keď pán povie že idem doprava, tak všetci jeho lokaji spievajú pesničku o tom ako treba ísť doprava. Keď pán povie, že to bola chyba a treba sa vybrať doľava, tak lokaji začnú hovoriť o tom, aké dôležité je vybrať sa doľava.

Nemecká ministerka odmietla výzvy na návrat vojakov do Afganistanu. 1

Nemecko malo druhý najväčší vojenský kontingent v Afganistane po Spojených štátoch a prišlo počas bojov v provincii Kundúz o viac vojakov než kdekoľvek inde po druhej svetovej vojne.

 

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *