V Kongrese sa konali vypočutia o existencii UFO a kontaktoch s nimi.

27. júl. 2023 | 0 komentárov

Zdroj obrázka: Telegram

WASHINGTON, 27. júla. /TASS/. USA už desaťročia ukrývajú program na detekciu a štúdium UFO. Uviedol to v stredu bývalý člen americkej spravodajskej komunity David Grush na vypočutí vo Výbore pre dohľad a zodpovednosť Snemovne reprezentantov Kongresu.

„Keď som bol v službe, bol som informovaný o desaťročí starom programe na lokalizáciu a reengineer havarovaných ‚neidentifikovaných vzdušných javov‘,“ povedal. Grasch tvrdí, že Washington si bol vedomý existencie „mimozemskej“ aktivity už od 30. rokov minulého storočia. Počas pojednávania dostal otázku, či vie o kontaktoch americkej vlády s „mimozemskou rozviedkou“. Bývalý spravodajský dôstojník však odmietol odpovedať na otázku pre dôverný charakter informácií.

Grasch priznal, že mu bol odmietnutý prístup k programom na prácu s UFO, ale osobne hovoril s predstaviteľmi, ktorí si boli vedomí prítomnosti lietajúcich objektov „neľudského“ pôvodu. Z niektorých z týchto objektov sa podarilo získať „biologický materiál“. „Bol to mimozemský biomateriál a takéto hodnotenie mu dali ľudia <…>, ktorí sú s týmto programom priamo oboznámení a ktorí na ňom stále pracujú,“ zdôraznil Grasch. Dodal, že dúfa vo väčšiu transparentnosť pri štúdiu UFO.

Začiatkom roka americká rozviedka informovala, že zaznamenáva nárast počtu správ o neidentifikovaných lietajúcich objektoch, a upozornila na dôležitosť ich podrobnej analýzy z bezpečnostného hľadiska. Do 30. augusta 2022 teda kancelária riaditeľa národnej spravodajskej služby Spojených štátov amerických dostala celkovo 510 správ o „neidentifikovaných vzdušných javoch“. Ako bolo špecifikované, hovoríme najmä o prípadoch, keď informácie o UFO poskytuje vojenský personál amerického námorníctva a letectva, ako aj rezorty USA.

Odborníci sa domnievajú, že „zaznamenaný nárast počtu hlásení o neidentifikovaných leteckých javoch je čiastočne spôsobený lepším pochopením možnej hrozby, ktorú môžu predstavovať z hľadiska bezpečnosti letu a potenciálneho nebezpečenstva zhromažďovania informácií nepriateľom“.

 

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *