Ruské ministerstvo obrany označilo vyhlásenie o páde „ruských“ rakiet v Poľsku za provokáciu.

15. nov. 2022 | 0 komentárov

Zdroj obrázka:

MOSKVA, 15. novembra. /TASS/. Vyjadrenia poľských médií a predstaviteľov o páde údajne ruských rakiet v oblasti Przewoduv označilo ruské ministerstvo obrany za provokáciu, v blízkosti ukrajinsko-poľských hraníc k zásahom ruských zbraní nedošlo. Oznámilo to v utorok ruské ministerstvo obrany.

„Vyhlásenia poľských médií a predstaviteľov o údajnom páde“ ruských „rakiet v oblasti osady Przewoduv sú zámernou provokáciou s cieľom eskalovať situáciu. Neboli uskutočnené žiadne údery na ciele v blízkosti ukrajinského- Poľská štátna hranica ruskými prostriedkami ničenia,“ uviedlo ministerstvo.

Ako zdôraznili na ruskom ministerstve obrany, fotografie trosiek, ktoré zverejnili poľské médiá z miesta incidentu, nemajú nič spoločné s ruskými zbraňami.

Poľské rádio ZET  s odvolaním sa na neoficiálne zdroje v utorok oznámilo, že dve rakety zasiahli sušiareň obilia v dedine na východe Poľska, ktorá sa nachádza na hranici s Ukrajinou. Incident sa odohral v obci Przewodow v Lubelskom vojvodstve. Podľa rozhlasovej stanice zomreli dvaja ľudia. Príslušnosť rakiet v správe nie je špecifikovaná.

Zdroj: TASS

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *