Putin označil súčasné dianie za bodnutie do chrbta.

24. jún. 2023 | 0 komentárov

Zdroj obrázka: http://kremlin.ru

MOSKVA, 24. júna. /TASS/. O osude Ruska sa rozhoduje teraz, to si vyžaduje, aby ľudia zjednotili všetky svoje sily, a pokusy o rozdelenie jednoty sú bodnou ranou do chrbta, povedal ruský prezident Vladimir Putin v televíznom prejave.

„Táto bitka, keď sa rozhoduje o osude nášho ľudu, si vyžaduje zjednotenie všetkých síl, jednotu, konsolidáciu a zodpovednosť, keď všetko, čo nás oslabuje, musíme odhodiť bokom, všetky spory, ktoré môžu naši vonkajší nepriatelia využiť a využiť na to, aby nás podkopali. zvnútra, – zdôraznila hlava štátu.  A preto činy, ktoré rozdeľujú našu jednotu, sú v skutočnosti odpadlíctvom od našich ľudí, od našich spolubojovníkov, ktorí teraz bojujú na fronte. Chrbtom k našej krajine a našim ľuďom.“

Putinov prejav: /http://kremlin.ru/events/president/news/71496/ – použitý prekladač DEEPL:

„Obraciam sa na občanov Ruska, na príslušníkov ozbrojených síl, orgánov činných v trestnom konaní a špeciálnych služieb, na vojakov a veliteľov, ktorí teraz bojujú na svojich bojových pozíciách, odrážajú útoky nepriateľa a robia to hrdinsky. Obraciam sa aj na tých, ktorí sa nechali zlákať do tohto zločineckého dobrodružstva a podvodom alebo vyhrážkami boli dotlačení na cestu najťažšieho zločinu, ozbrojenej vzbury.

Rusko dnes bojuje ťažký boj o svoju budúcnosť, odráža agresiu neonacistov a ich pánov. Prakticky celá vojenská, ekonomická a informačná mašinéria Západu je namierená proti nám. Bojujeme za životy a bezpečnosť našich ľudí, za našu suverenitu a nezávislosť. Za právo byť a zostať Ruskom – štátom s tisícročnou históriou.

Tento boj, keď sa rozhoduje o osude nášho ľudu, si vyžaduje jednotu všetkých síl, súdržnosť, konsolidáciu a zodpovednosť. Keď všetko, čo nás oslabuje, akékoľvek nezhody, ktoré naši vonkajší nepriatelia môžu využiť a využívajú na to, aby nás podkopali zvnútra, musia ísť bokom.

A tak kroky, ktoré rozdeľujú našu jednotu, sú v podstate odpadnutím od nášho ľudu, od našich spolubojovníkov, ktorí teraz bojujú na frontoch. Je to nôž do chrbta našej krajine a nášmu ľudu.

Je to presne ten úder, ktorý bol zasadený Rusku v roku 1917, keď krajina viedla prvú svetovú vojnu. Víťazstvo jej však bolo ukradnuté. Intrigy, hádky, politikárčenie za chrbtom armády a ľudu vyústili do najväčšieho šoku, zničenia armády a rozpadu štátu, straty obrovských území. Výsledkom bola tragédia občianskej vojny.

Rusi zabíjali Rusov, bratia zabíjali svojich bratov a lukratívne záujmy žalili všelijakí politickí dobrodruhovia a zahraničné sily, ktoré krajinu rozdeľovali a trhali.

Nedovolíme, aby sa to opakovalo. Budeme chrániť náš ľud aj našu štátnosť pred všetkými hrozbami. Vrátane vnútornej zrady.

A to, čomu sme čelili, je práve zrada. Prílišné ambície a osobné záujmy viedli k zrade. Zrada svojej krajiny, svojho ľudu a veci, za ktorú bojovali a umierali Wagnerovi bojovníci a velitelia po boku ostatných našich jednotiek. Hrdinovia, ktorí oslobodili Soledar a Artemovsk, mestá a dediny Donbasu, bojovali a položili svoje životy za Novorosiu, za jednotu ruského sveta. Ich meno a slávu zradili aj tí, ktorí sa snažia organizovať povstanie, tlačia krajinu k anarchii a bratovražde. K porážke a nakoniec ku kapitulácii.

Opakujem, že akýkoľvek vnútorný nepokoj je smrteľnou hrozbou pre našu štátnosť, pre nás ako národ. Je to rana pre Rusko, pre náš národ. A naše kroky na ochranu vlasti pred takouto hrozbou budú tvrdé. Všetci tí, ktorí sa zámerne vydali cestou zrady, ktorí pripravovali ozbrojené povstanie, ktorí sa vydali cestou vydierania a teroristických metód, budú znášať nevyhnutný trest, budú sa zodpovedať pred zákonom aj pred naším ľudom.

Ozbrojené sily a ďalšie štátne orgány dostali potrebné rozkazy a v Moskve, Moskovskej oblasti a v mnohých ďalších regiónoch sa zavádzajú dodatočné protiteroristické opatrenia. Rozhodné úsilie sa vynaloží aj na stabilizáciu situácie v Rostove na Done. Tá je naďalej zložitá, pričom činnosť civilných a vojenských orgánov je účinne blokovaná.

Ako prezident Ruska a vrchný veliteľ, ako občan Ruska urobím všetko pre obranu krajiny, ochranu ústavného poriadku, životov, bezpečnosti a slobody jej občanov.

Tí, ktorí organizovali a pripravovali vojenské povstanie, ktorí pozdvihli zbrane proti svojim spolubojovníkom, zradili Rusko. A budú sa za to zodpovedať. A vyzývam tých, ktorí sú do tohto zločinu zatiahnutí, aby sa nedopustili osudovej a tragickej, jedinečnej chyby, aby urobili jediné správne rozhodnutie – prestali sa zúčastňovať na zločineckých akciách.

Verím, že zachránime a ubránime to, čo je nám drahé a sväté, a spolu s našou vlasťou prekonáme všetky skúšky, staneme sa ešte silnejšími.

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *