Zúfalé volanie o pomoc alebo koordinovaná propaganda? Šíriace sa videá z Aleppa majú podozrivé pozadie.

16. dec. 2016 | Nekomentovaný výber | 2 komentáre

Zdroj obrázka:

Zúfalé volanie o pomoc alebo koordinovaná propaganda? Šíriace sa videá z Aleppa majú podozrivé pozadie. 1Získať správy z východnej časti sýrskeho Aleppa, ktorú údajne stále ovládajú opozičné sily bombardované sýrskou armádou za podpory ruských jednotiek, je takmer nemožné. Medzinárodné organizácie ani novinári v tejto oblasti nie sú a médiá sa preto musia spoliehať na miestne zdroje. Z nich vzišla séria videí a odkazov na sociálnych sieťach, v ktorých civilisti z Aleppa odkazujú svetu svoje posledné slová. Novinárka Anissa Naouaiová však poukazuje na pozoruhodnú koordinovanosť týchto záznamov a odhaľuje totožnosť ľudí, ktorí v nich vystupujú.

Zdroj: Zúfalé volanie o pomoc alebo koordinovaná propaganda? Šíriace sa videá z Aleppa majú podozrivé pozadie | ParlamentneListy.sk – politika zo všetkých strán

2 komentáre

  1. Obamovská propaganda má za cieľ šíriť nenávisť a zlobu. Rozvracia cudzie spoločenstvá a zneisťuje ľudí strašením ruskou agresiou. Pritom vo východnom Aleppe zadržali 130 inštruktorov americkej koalície a obrovský sklad zbraní so zásobami na 2 roky vedenia vojny. Západné média o tom statočne mlčia, takže kto tu klame? Jednoznačne obamovská propaganda.

  2. Weby šíriace putinovskú propagandu už pred dvoma dňami oslavovali dobitie Alepa.
    Takže kto tu klame?
    Jednoznačne putinovská propaganda.