Porážka médií, moci peňazí a samozvaných elít. S kardinálom Dukom sme otvorene hovorili o imigrácii, Halíkovi a víťazstve Trumpa.

13. dec. 2016 | Nekomentovaný výber

Zdroj obrázka:

Porážka médií, moci peňazí a samozvaných elít. S kardinálom Dukom sme otvorene hovorili o imigrácii, Halíkovi a víťazstve Trumpa. 1ROZHOVOR S Jeho Eminenciou kardinálom Dominikom Dukom sme sa v adventnom čase stretli v jeho pracovni v Arcibiskupskom paláci. Podľa arcibiskupa by sa EÚ mala vrátiť k Európe regiónov a Európe štátov. „Základná devíza pre mňa je, že nerozhodujú len peniaze a len reklamné presviedčanie voličov, ale že volič má tiež svoje hodnoty, za ktorými stojí. Tá reakcia ukazuje, že súčasný politický svet sa práve tohto fenoménu pomerne dosť silno obáva,“ povedal Duka o amerických voľbách pre Parlamentné listy. „Slovo ,fašizmus‘ sa používa u nás protichodne a je to termín, ktorým chcem protivníka skôr znemožniť, než že by skutočne bol fašista,“ upozorňuje. Všeobecný vzostup takzvaných populistov je podľa neho reakciou na niektoré evidentné neriešené problémy a nespravodlivosti a na tendencie umlčať názor, s ktorým si niekto nevie rady a ktorý sa niekomu nepáči.

Zdroj: Porážka médií, moci peňazí a samozvaných elít. S kardinálom Dukom sme otvorene hovorili o imigrácii, Halíkovi a víťazstve Trumpa | ParlamentneListy.sk – politika zo všetkých strán

0 komentárov