Chce premiér Slovenska Pellegrini kolonizovať Slovensko?

3. sep. 2018 | Nekomentovaný výber

Zdroj obrázka:

Chce premiér Slovenska Pellegrini kolonizovať Slovensko? 1

Články o ekonomike Slovenska čítam pozorne, i keď nie vždy sa stotožňujem s názorom napr.redaktorov Pravdy.  Prečítal som si  článok Pravdy dnes 3.9. pod názvom „Nový plán pre ekonomiku“…autor B.Toma, najprv som to pozitívne privítal, veď áno, je treba v národnom hospodárstve Slovenska čo meniť. Pri čítaní si však dajte niečo na ukľudnenie – pozor na infarkt….

Lebo podľa tohto článku dnes premiér SR P.Pellegrini odhalil úmysel vlády SR  kolonizovať Slovensko ( keďže sa to nepodarilo ázijskými imigrantami, postačia „susedia“ z menej vyspelých krajín a to i s celými rodinami…)

Aj keď nie som stúpenec strany Kotleba -ĽSNS, pretože neuzvávajú SNP, po prečítaní tohto článku im redaktor Braňo Toma asi pridal nejedného voliča:

Prosím, aby ste si článok v Pravde dnes 3.9. prečítali – link:

https://spravy.pravda.sk/ekonomika/clanok/482577-novy-plan-pre-ekonomiku/

a kedže  v utorok 4. 09. mám reláciu v SVBB práve ku PRÁCI s názvom Riešenie prijmu a práce na Slovensku,   budem tvrdo pranierovať tento nezmysel.

Požiadal som o vyjadrenie i redaktora Pravdy B.Tomu, ale k premiérovi „cesta zakopaná“ a ľud sa s ním do komunikácie nedostane. Ak chcete Vy, čitatelia, pridajte komentár k tomu článku Pellegriniho. Ešte lepšie ak zavoláte a poviete to vo vysielaní osobne, tlf.mobil do  štúdia bude:0950  724 963 .

Aby to bolo „profesionálne spracované“, požiadal som mailom i redaktora Pravdy o vyjadrenie. Môj mail, zatiaľ bez odpovede:

Dobrý deň, rád Vás čítam, i keď v mnohom nesúhlasím, ako píšete. Tlačenú Pravdu mám od 82 ročnej svokry, ktorá stále ešte tvrdí, že „je to v Pravde, tak je to pravda“…

Pán redaktor, v Pravde 3.9. vyšiel Váš článok Nový plán pre ekonomiku, kde sa zmieňujete o zámeroch vlády SR (a citujete premiéra Pellegriniho) že „V najbližších mesiacoch štátni úradníci pripravia dokument o možnostiach riadeného dovozu pracovnej sily na Slovensko, „, pretože vraj chýba 8 tisíc pracovníkov vo firmách. Citujete premiéra i tu:“Vláda musí vypracovať plán ako cudzincov, ktorí sú ochotní na Slovensku pracovať a odvádzať dane a odvody, začleniť do spoločnosti. „Mali by sme sa zamyslieť nad tým, či nie je lepšie prijať manželské páry, ktoré sa do spoločnosti integrujú lepšie ako takzvaní týždňovkári,“ upozornil premiér Peter Pellegrini.“

Pochopil som to tak, že iba tú podčiarknutú časť hovoril Pellegrini, či je to inak?

Na Úrade vlády mi to nezodvihli, ale v Smere SD o takomto pláne nič nevedia.

Môžete mi prosím odpovedať, či sa takto pán premiér Pellegrini ozaj zmieňuje o „novom pláne pre ekonomiku“? Je to nejaký materiál? Stačí ak mi odpoviete ANO /NIE…pretože ako Spolok národohospodárov Slovenska oz by sme radi privítali zmenu v ekonomike Slovenska, nuž ale obsah Vášho článku spojený so súvislosťami  vytvára dojem, že pán Premiér sa chystá kolonizovať Slovensko pod zámienkou usádzania pracovných síl  zo susedných krajín na Slovensku. Žiaľ, tu u nás existuje z 1,5 milióna dôchodcov (často donútených ísť predčasne) asi 1,2 mil tých, čo by radi pracovali – ale už ich zahraničné firmy nezoberú. Takisto sa priebežne vonku v zahraničí pohybuje naša draho vyškolená a vzdelaná pracovná sila (asi 300 tisíc ľudí), ktorým sa doma na Slovensku nedostáva zamestnanie.

A nakoniec, takmer 800 tisíc ľudí pracujú „ako cezpoľní“ v automotive a priemyselných centrách, lebo „na severe a východe“ Slovenska tú prácu nenájdu.

Tak čo to teraz je za „politiku“ a „plán“? Prosím o pomerne rýchlu odpoveď na mail, pretože zajtra hodlám v rozhlasovej relácii ten článok pranierovať a podrobiť kritike. Koľko z toho obsahu je Vašim osobným názorom?

A – relácia bude 4.9. od 15,30 na www.slobodnyvysielac.sk

s úctou

Ing.Peter Zajac-Vanka, predseda Spolku národohospodárov Slovenska, ekonóm a národohospodár

0 komentárov