Slovensko marec 2018 očami jedného jej občana.

22. mar. 2018 | Nekomentovaný výber

Zdroj obrázka:

napsal  Janko ze  Zvolena

Vlkův  úvod:

Janko ze  Zvolena  na Kose už  několikrát  publikoval.O  Slovensku  toho  ví  rozhodně  neskonale  víc e než  já. Proto jsem se rozhodl  zveřejnit  jeho  reakci  na  můj včerejší článek,  která  mi  dorazila  mailem.  Je t o zajímavé čtení.

Udalosti na Slovensku spôsobili obrovské a nepredstaviteľné zmeny. Všetko sa tak rýchlo mení že ak sa dozvieme nejakú novú a prekvapivú správu o niekoľko hodín môže byť zastaralou alebo neplatnou.

Čo sa na Slovensku deje:

  1. Vraždou novinára a jeho priateľky sa PREKROČIL povestný RUBIKON. Vražda zasiahla každého KTO si uvedomuje REALITU a svoj diel ZODPOVEDNOSTI.
  2. Práca polície, prokuratúry, súdov – CELEJ štátnej správy a štátnej moci sa ukázala a ukazuje vo svojej reálnej podobe. Stačí si prečítať „všetky“ články zavraždeného novinára 27 ročného Jána Kuciaka na aktuality.sk a ukáže sa každému REALITA Slovenska.
  3. Vládna moc zaviedla za posledných 10 rokov medzi občanov dve najhlavnejšie posolstvá:

-Náš človek!

-Skutok sa nestal!

Obidve dokumentujú to spoločné čo skoro všetci občania cítia. Ak ide o kšefty, výhody, biznis „našich“ – za pomoci štátnych orgánov zabezpečíme aby tieto činy neboli vyšetrované a aby nebolo odkryté ako k nim došlo !

  1. Mnohokrát sa používajú „Mediálne a iné“ PROPAGANDY. Klamstvá v priamom prenose a nič sa nedeje. Zodpovednosť nesú „Občania“. Budú to občania ktorí ZAPLATIA a PLATIA všetko čo sa na Slovensku urobilo a aj to čo sa neurobilo. Mnohým, ktorí obdivujú „Ekonomický zázrak“ Slovenska, možno stačí naštudovať si ako rástol a rastie „štátny dlh“ od roku 2006 !

Slovensko marec 2018 očami jedného jej občana. 1

Už je vyše 44 miliárd € vyše 1,3 Bilióna bývalých Slovenských korún. Kto ho zaplatí? Občania a ich deti, vnuci…Rast na Slovensku je spôsobený najrýchlejšie sa v Európe zadlžujúcimi domácnosťami a občanmi !

Slovensko marec 2018 očami jedného jej občana. 2

Kto by chcel dookola opakovať aké veľké ceny napr. elektrickej energie stačí si otočiť Vyúčtovanie a tam vidí koľko platí za FOTOVOLTAIKU (alternatívne zdroje) = obchody politikov a podnikateľov v Energetike. Ale aj dotácie na ťažbu uhlia. Ako to však vysvetliť Slovenskému občanovi = potencionálnemu voličovi? Koľko občanov vie a dokáže vypočítať percento? Osobne som si istý že menšina = ani jeden z troch nie Pri tom je zahltený len číslami a percentami od rána do večera kdekoľvek! K tomu plno slov a pojmov ktorým nerozumie.

  1. Najväčším problémom Slovenska je nechuť hľadať riešenia. Občanom sa páči nadávať na tých druhých a hádať sa KTO im je sympatický a kto nesympatický. Ústava neplatí pre každého a mať moc znamená presne to čo som napísal v bode 3. Ústava, právny systém a SPRAVODLIVOSŤ je veľmi komplikovaným výsledkom pôsobenia mnohých síl a javov. V médiách vystupujú „odborníci na ústavné právo“ ktorí sú VOPRED zaradení ! Ak je niekto poradca premiéra vystupuje a hľadá argumenty PROTI tým čo nekonajú tak ako si želá premiér. Ak je niekto poradca prezidenta vystupuje presne tak isto ale pre pozíciu prezidenta. To iste platí pre politické strany.
  2. Dovolím so odcitovať z ústavy Ústava SR časť Prezident Článok 101 odstavec prvý Hlavou Slovenskej republiky je prezident. Prezident reprezentuje Slovenskú republiku navonok i dovnútra a svojím rozhodovaním zabezpečuje riadny chod ústavných orgánov. Prezident vykonáva svoj úrad podľa svojho svedomia a presvedčenia a nie je viazaný príkazmi.
  3. Je zaujímavé že v našej ústave LEN a IBA prezident ZABEZPEČUJE riadny chod ústavných orgánov !!!
  4. Najsilnejšia politická strana SMER získala v posledných voľbách 737 481 hlasov ! Prezident získal v posledných voľbách 1 307 065 hlasov !!! Preto dookola opakovať koľko hlasov získal ktorýkoľvek politik je len PROPAGANDA.
  5. Na Slovensku sa situácia od roku 1989 zmenila. Už nie sme PROTI a ZA komunistov. Nie sme ani PROTI a ZA jedných proti druhým. Je tu mnoho záujmov a mnoho bojov o vplyv a moc. Oligarchovia, finančné skupiny a mnohí ďalší bojujú navzájom = aj v politických stranách je viacej krídiel, skupín atď. Slovensko sa môže rozvíjať len a iba vtedy ak občania nebudú mlčiacou väčšinou.
  6. Aj posledné voľby ukázali = nevolilo 40 percent , za vládnu koalíciu tesne nad 30 a pod 30 percentami všetky strany spolu v opozícii! Zo všetkých oprávnených voličov SR !!!

 

Slovensko sa mení pomaly ale mení sa hlavne generačne. Mladí ľudia nezažili socializmus. Nežili v štáte kde podľa článku 4 Ústavy socialistickej krajiny MUSELI občania žiť pod vedúcou úlohou Komunistickej strany. Poznajú svet. Poznajú a môžu porovnávať. Vidia ako to funguje, nefunguje na Slovensku a ako to funguje v iných krajinách.

To čo najviac chýba je chuť KOMUNIKOVAŤ. Keby boli generačné, profesné ale aj iné verejné DEBATY nemuseli by ľudia chodiť na námestia.

KTO teda zlyháva = občan. Veď podľa našej ústavy štátna MOC „POCHÁDZA“ od občanov. Nemôžem súhlasiť že občan má raz za 4 roky zvoliť niekoho a potom byť TICHO! Volení „zástupcovia“ občanov sľubujú na svoju česť a svedomie… PRETO ak sa občanom NEPÁČI ako sľubovali a ako konajú , ako funguje štát, štátna moc a „ústavné“ orgány môžu sa dokonca na základe našej ústavy POSTAVIŤ na ODPOR !!! Je to ústavné právo občanov !

Zdroj: https://vlkovobloguje.wordpress.com/2018/03/22/slovensko-marec-2018-ocami-jedneho-jej-obcana/

0 komentárov