Alinského ľavicový plán ako zničiť Trumpovu administratívu.

16. feb. 2017 | Nekomentovaný výber

Zdroj obrázka:

Alinského ľavicový plán ako zničiť Trumpovu administratívu. 1

Zdroj: http://www.breitbart.com/big-government/2017/02/14/lefts-alinsky-plan-destroy-trump-administration/

 

 

Preklad SV 16.2.2017

 

Alinského ľavicový plán ako zničiť Trumpovu administratívu.

Keď sa v roku 2008 stal bývalý komunitný organizátor so slabými skúsenosťami demokratickým nominantom na prezidenta, konzervatívci začali žiadať vysvetlenie, čo vlastne „komunitný organizátor“  robí.

 

To viedlo k vzbĺnutiu záujmu o Pravidlá pre radikálov od Saula Alinskeho, sekulárnu bibliu pre Barakových Obamových ľavicovo orientovaných radikálov v Chicago (Čikágu). Týmto výrokom sa pamätne zapísala pobočníčka prezidenta v Bielom dome Valerie Jarrettová, no Obama zostal komunitným  organizátorom používajúc svoju starú taktiku, aby presadzoval svoju agendu.

Teraz, keď boli demokrati vyhostení do opozície, Obama a demokrati nielenže používajú tú istú Alinského taktiku, ale zdôrazňujú ju cez médiá, ktoré nikdy neodpustia prezidentovi Donaldovi Trumpovi, že vyhral voľby. (Neodídúc potichu do dôchodku, Obama preradil na kritiku svojho následníka, a podporu ľavicových protestov proti jeho politike.)

Tu je zopár príkladov Alinského pravidiel uvedených do praxe pri úsilí odstrániť Trumpovu administratívu.

„Vyberte cieľ, zmrazte ho, personalizujte ho, a polarizujte ho.“ Počas volieb v roku 2016 sa médiá pokúsili zastaviť Trumpovo víťazstvo zamerajúc sa na jeho chyby, skutočné i vymyslené. Zlyhalo to – tak sa zamerali na ľudí v Trumpovom okolí.

Najnešťastnejšou obeťou tejto stratégie nie je bývalý poradca národnej bezpečnosti Michael Flynn, ktorý bol prinútený rezignovať, ale poradca Bieleho domu Kellyane Conwayová, ktorá je najbližšou členkou prezidentovho mediálneho teamu, a jednou z najefektívnejších. Urobiac prostorekú poznámku na záver relácie Fox and Friends, v ktorej pochválila módnu líniu Ivanky Trumpovej, je dnes sama vyšetrovaná podľa Etiky úradníkov Kongresu. (Načo je „vyšetrovanie“ potrebné? Bola predsa v priamom prenose v televízii.)

Médiá jednoducho hádžu čokoľvek môžu na ľudí okolo Trumpa, a je jedno, či je to pravda, alebo nie. Napríklad , bloger a novinár, asistent prezidenta Sebastian Gorka  je pošpinený ako sympatizant nacistov. Spolu s ním je neustále ohováraný hlavný stratég Bieleho domu Stephen K. Bannon (obaja sú bývalí pracovníci Breitbart News) a obaja sú označovaní ako „biely nacionalisti“ a aj horšie.

Niekedy útoky nie sú len falošné, ale aj osobne urážajúce, ako nedávny článok vo Fusion zameraný na hovorcu Bieleho domu a politického guru Stephena Millera: „Prečo znie Stephen Miller ako k.kot? Vysvetľuje hlasový tréner.“

 

Útoky Johna Scarborougha z MSNBC voči Millerovi sa stali otvorene nepriateľské, a osobnej povahy („môj mladý, malý Miller“), že dokonca aj Washington Post bol skutočne prekvapený hosťovou kritikou v relácii Morning Joe.

Nemá žiadny význam, že médiá netlačili na rezignáciu žiadneho z Obamových úradníkov spojených s oveľa závažnejšími škandálmi – Benghazi, škandál na Daňovom úrade a škandál v NSA, ktoré mi prišli na um – dokonca aj keď úradníci pripustili, že zavádzali Kongres a verejnosť. Teraz médiá neustále hľadajú osobnosti, ktoré môžu pranierovať ako zástupcov Trumpovej administratívy ako celku.

„Posmech je najlepšou ľudskou zbraňou.“ V týždňoch po dni prezidentských voľbách sa Saturday Night Live uspokojovala s plačlivými poctami k Hillary Clintonovej. Teraz sa ale vrátili k komediálnej forme zosmiešňujúc prezidenta Trumpa a jeho personál. Nie je na tom nič zlé – falošná prezentácia tlačového sekretára Bieleho domu Seana Spicera podľa Melissy McCarthyovej je smiešna – ale čo je zaujímavé, že mainstreamové médiá,  ako CNN, často uvádzajú niekoľko dní každý nový skeč, a opakujú reláciu Saturday Night Live ako správy.

Politico nedávno prišlo s úplne špekulatívnou správou, že Saturday Night Live môže skutočne spôsobiť odstúpenie úradníkov Bieleho domu, ktorí boli jej cieľom, vrátane Spicera. Zrejmým účelom takýchto „falošných správ“ je premeniť zábavu na politickú zbraň proti Trumpovej administratíve.

„Ak budete tlačiť negatívne veci tvrdo a dostatočne hlboko prekryjú svoju (pozitívnu) protistranu.“ Čo tým Alinsky mienil je taktika, ktorá je bežne neprípustná, odpudzujúca – povedzme, nepokoje a výtržnosti na študentských internátoch, alebo tvrdiania verejnosti, že členovia vlády boli „nacistami“ – môžu byť tolerované, a dokonca oslavované, ak sa dokáže, že majú úspech.

Súčasná stratégia Demokratickej strany nie je získať voličov, ktorých stratili za posledných pár rokov, ale radšej spôsobiť, aby sa krajina stala neovládateľnou, dúfajúc, že voliči sa s úľavou obrátia k demokratom.

Na nedávnych protestoch na medzinárodnom letisku v Los Angeles, starosta Eric Garcetti sa nielen solidárne pridal k demonštrantom, ale urobil to v čase keď protestujúci blokovali a prerušili premávku a znemožnili cestovanie. Bol vážne ochotný poškodiť vlastné mesto kvôli politickému zisku – čo je za normálnych okolností nežiadúce, ale fungovalo to.

Tieto taktiky nezmiznú kvôli jednej rezignácii. Alinsky, koniec koncov, radil svojim pomocníkom, aby „udržiavali tlak“. To, čo sa deje dnes, bude pokračovať počas celého Trumpovho pôsobenia. Vláda a konzervatívny voliči, ktorí sú očakávaným cieľom útoku, budú musieť byť ešte tvrdší, a dokonca silnejší, aby čelili Alinského útokom.

 

Joel B. Pollak je  Senior Editor-at-Large v Breitbart News. Bol označený ako jeden z najvplyvnejších ľudí v médiách v roku 2016.  Jeho nová kniha „Ako Trump vyhral: Príbeh zvnútra revolúcie je v predaji.

0 komentárov