Na čínský dopis Kuberovi je třeba odpovědět bouchnutím do stolu, komentuje Fischer tchajwanskou misi.

11. aug. 2020 | Komentované správy, Súdruhovia nedomysleli, To je niečo iné...

Zdroj obrázka:

Čína je dnes pre nás hrozba číslo jeden. Alebo dva…po Rusku? No to je jedno, na poradí nezáleží. Podstatné je, že pri komunikácii s Čínou treba búchať do stolu, odkazuje šéf zahraničného výboru hornej komory parlamentu ČR Pavel Fischer. No a prečo Čínu nemáme radi? No lebo je nespoľahlivý partner, ktorý v minulosti porušil množstvo dohôd.

Množstvo dohôd tu samozrejme jednostranne porušili aj iní, ale k tým momentálne vzhliadame, takže to je niečo iné. Nepleťte hrušky s jablkami 🙂 !

A teraz trochu vážne. Čína bola fajn partner. Keď sme do Číny vyvážali našu výrobu. Keď tam miestni /neraz aj deti/ dreli za pár korún, aby vyrobili lacno, to čo sme my na západe draho predali. Vtedy sme Čínu ľúbili, keď majiteľom firiem rástli príjmy z dividend. To bolo radosti. No ale potom prišlo len to, čo zákonite prísť muselo. Keďže my na západe sme spali na vavrínoch a Číňania za ten čas tvrdo makali /za obeť padli dve tri generácie/ dostavil sa čínsky úspech. A ten je pre nás na západe momentálne nebezpečný…

 

Na čínský dopis Kuberovi je třeba odpovědět bouchnutím do stolu, komentuje Fischer tchajwanskou misi. 1

Source: Na čínský dopis Kuberovi je třeba odpovědět bouchnutím do stolu, komentuje Fischer tchajwanskou misi

0 komentárov