Jeden, čo si nič nevšimol, sa pohoršuje nad inými, čo si nič nevšimli

15. sep. 2019 | Dvojité metre, Komentáre

Zdroj obrázka:

Mikloš sa aktuálne v mainstreame hnevá, ako zaslúžilí dlhoroční smeráci Maďarič, Zala a Kažimír pravidelne publikujú o politickej kultúre v SME a Denníku N. Bývalí pohlavári SMER-u zdvihli kotvy, ešte kým sa dalo a teraz sa tvária bezúhonne. No ale keďže potápajú SMER, tak sa to mainstreamu práve hodí a ochotne ich príspevky dá na titulky. Mikloša vám to však veľmi rozčuľuje.

Toho Mikloša, ktorý sa v Gorile vyskytuje skoro 50 krát. Gorila napr. spomína, ako ho „vypláca Palacka“. Alebo tiež, že „nekradne toľko, ako si Fico myslí“ (asi kradne trochu menej). Gorila v každom prípade poskytuje komplexný obraz Mikloša ako jedného z hlavných hýbateľov privatizácii a z nich plynúcich korupčných tokov. Je nemožné, aby exminister minimálne o ničom nevedel, ak hneď neprofitoval. Tobôž, aby sa mohol pasovať do role morálneho sudcu nad smerákmi.

Teda s jedným ak. Ak Gorila a to, čo v nej Haščák s Malchárkom hovoria, je naozaj pravdivé. A tu sme pri hlavnom probléme odposluchov – dokázateľnosti informácií. Od informácie k jej dokázaniu je dlhá cesta.

Ak sa však naloží smerákom, potom sa musí naložiť aj Miklošovej partičke. Ak platí prezumpcia neviny pre Mikloša, platí aj pre Fica a spol.

Lebo aký je rozdiel medzi Gorilou a Threemou? Obe zachytili šedé eminencie biznisu, ako sa otvorene vyjadrujú. Prvá Haščáka, druhá Kočnera.

Mainstreamová logika je ako obvykle účelovo selektívna. Podľa Denníka N a Aktualít je Kočner ako zdroj viditeľne dôveryhodnejší. A ešte tým viac, čím väčší gauner sa z neho vykľúva. Pochopiteľne, lebo tak môže viac potopiť SMER. (SME-čkári sú výnimočne zdržanliví, ale kto vie, či nie len preto, že nemajú prístup k súdnemu spisu, ako sa zdá).

My ostatní si počkáme. Minimálne, kým sa zverejní celá Kočnerova Threema. Keď je to vo verejnom záujme, tak nech celá. A akým metrom budeme merať smerákom, takým aj ich predchodcom. Vrátane progresívne zrecyklovaných „nových“ politikov.

Foto: Ivan Mikloš, zdroj: Youtube.com

[visual-link-preview encoded=“eyJ0eXBlIjoiZXh0ZXJuYWwiLCJwb3N0IjowLCJwb3N0X2xhYmVsIjoiIiwidXJsIjoiaHR0cHM6Ly9rb21lbnRhcmUuc21lLnNrL2MvMjIyMDc2NjUvYWJzdXJkbmUtZGl2YWRsby12LWhsYXZueWNoLXVsb2hhY2gtbWFkYXJpYy16YWxhLWEta2F6aW1pci5odG1sIiwiaW1hZ2VfaWQiOi0xLCJpbWFnZV91cmwiOiJodHRwczovL20uc21lZGF0YS5zay9hcGktbWVkaWEvbWVkaWEvaW1hZ2Uvc21lLzkvNDIvNDI2ODQzOS80MjY4NDM5XzEyMDB4LmpwZWc/cmV2PTMiLCJ0aXRsZSI6IkFic3VyZG7DqSBkaXZhZGxvLiBWIGhsYXZuw71jaCDDumxvaMOhY2ggTWHEj2FyacSNLCBaYWxhIGEgS2HFvmltw61yIChww63FoWUgSXZhbiBNaWtsb8WhKSIsInN1bW1hcnkiOiJJY2ggbGVrY2llIHPDuiB0csOhcG5lLiIsInRlbXBsYXRlIjoidXNlX2RlZmF1bHRfZnJvbV9zZXR0aW5ncyJ9″]

0 komentárov