Tisíce ľudí demonštrovali v hlavnom meste Mali na podporu vládnucej junty a proti Francúzsku.

23. sep. 2021 | 0 komentárov

Zdroj obrázka:

Francúzi ako starí kolonizátori Afriky sa rozhodli, že oni urobia poriadok s džihádistami v africkom štáte Mali. A tak tam v roku 2013 vyslali svojich vojakov. Poriadok napokon s džihádistami nielenže neurobili, ale práve naopak, počas ich pôsobenia sa počet útokov militantov ešte zvýšil. V krajine vypukol chaos, ktorý napokon vyriešila miestna armáda tým, že zvrhla neschopného prezidenta. Krajinu teraz dočasne vedie nejaký vojenský veliteľ. No a tento vojenský veliteľ, ktorý je zároveň dočasným prezidentom, najnovšie vyhlásil, že keďže si francúzski vojaci nevedeli dať rady s džihádistami, tak pozve do krajiny ruskú súkromnú bezpečnostnú službu Vagner a tá si už s nimi poradí. Na to sa okamžite ozvalo Francúzsko a Nemecko /ktoré má v Mali tiež svojich vojakov/ a dočasnému prezidentovi povedali: „NO NO NO…žiadnych Rusov si do svojej vlastnej krajiny pozývať nebudete!!!! Rusi nemajú v Mali čo hľadať! Mali predsa chránime pred džihádistami my…demokrati!

No a tak miestni občania vyšli do ulíc, postavili sa za dočasného prezidenta a odkázali Francúzom aby sa nestarali do záležitostí ich vlastnej krajiny…

 

Tisíce ľudí demonštrovali v hlavnom meste Mali na podporu vládnucej junty a proti Francúzsku. 1

Tisíce ľudí vyšli v stredu do ulíc hlavného mesta africkej krajiny Mali, aby tak vyjadrili podporu vládnucej junte a protestovali proti zasahovaniu iných krajín do záležitostí svojho štátu. O udalostiach informovali priamo z protestu spravodajcovia agentúry AFP.

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *