Stopy vedú na Ukrajinu.

7. mar. 2023 | 1 komentár

Zdroj obrázka: tagesschau.de

Nemecké vyšetrovacie orgány zrejme urobili prelom v riešení útokov na plynovod Nord Stream. Podľa informácií ARD neexistujú žiadne dôkazy o tom, kto spôsobil zničenie – existujú však stopy. Vedú na Ukrajinu.

Po spoločnom výskume kapitálového štúdia ARD , politického magazínu ARD „Kontraste“ , SWR a „ZEIT“ bolo možné v priebehu vyšetrovania do značnej miery zrekonštruovať, ako a kedy bol výbušný útok pripravený. Podľa toho stopy vedú smerom na Ukrajinu. Vyšetrovatelia však zatiaľ nenašli žiadne dôkazy o tom, kto likvidáciu objednal. V noci 26. septembra 2022 boli výbuchmi zničené tri zo štyroch prameňov plynovodov Nord Stream 1 a 2 na dne Baltského mora.

Konkrétne podľa informácií štúdia ARD capital , „Kontraste“ , SWR a „ZEIT“ sa vyšetrovateľom podarilo identifikovať loď, ktorá bola údajne použitá na tajnú operáciu. Ide vraj o jachtu prenajatú od firmy so sídlom v Poľsku, ktorú zrejme vlastnia dvaja Ukrajinci. Podľa vyšetrovania tajnú operáciu na mori vykonal tím šiestich ľudí. Hovorí sa, že išlo o päť mužov a jednu ženu.

Skupinu podľa toho tvorili kapitán, dvaja potápači, dvaja asistenti potápania a lekár, ktorí údajne prepravili výbušniny na miesta činu a tam ich umiestnili. Národnosť páchateľov je zrejme nejasná. Atentátnici použili profesionálne sfalšované pasy, ktoré vraj slúžili okrem iného aj na prenájom lode.

Stopy výbušnín v kabíne.

Podľa vyšetrovania velenie vyplávalo z Rostocku 6. septembra 2022. Zariadenia na tajnú operáciu vraj predtým previezli do prístavu v dodávke. Podľa výskumu sa následne vyšetrovateľom podarilo loď opäť lokalizovať nasledujúci deň vo Wiecku (Darß) a neskôr na dánskom ostrove Christiansø severovýchodne od Bornholmu. Jachtu potom vrátili majiteľovi v nevyčistenom stave. Podľa výskumu vyšetrovatelia našli na stole v kabíne stopy po výbušninách.

Podľa informácií štúdia ARD capital , „Kontraste“ , SWR a „ZEIT“ mala západná tajná služba na jeseň, teda krátko po zničení, poslať európskym partnerským službám tip, podľa ktorého ukrajinské komando bol zodpovedný za zničenie. Potom sa údajne objavili ďalšie spravodajské indície, že za to môže proukrajinská skupina.

Kapitálové štúdio ARD , „Kontraste“ , SWR a „ZEIT“ oslovilo zdroje vo viacerých krajinách pre svoj výskum. Do vyšetrovania zničenia ropovodov boli zapojené bezpečnostné orgány v Nemecku, Dánsku, Švédsku, Holandsku a USA. V Nemecku má vyšetrovanie na starosti generálny prokurátor, ktorý poveril Spolkový úrad kriminálnej polície aj Spolkovú políciu.

Operácia „FalseFlag“ by bola tiež možná

Ak by aj stopy viedli na Ukrajinu, vyšetrovateľom sa zatiaľ nepodarilo zistiť, kto si podozrivú skupinu páchateľov objednal. V medzinárodných bezpečnostných kruhoch nie je vylúčené, že by mohlo ísť aj o operáciu „pod falošnou vlajkou“. To znamená, že mohli byť úmyselne zavedené stopy, ktoré poukazujú na Ukrajinu ako na vinníka. Vyšetrovatelia však zrejme nenašli žiadne dôkazy, ktoré by takýto scenár potvrdzovali.

Ukrajinská vláda sa pôvodne nemohla vyjadriť. Generálny prokurátor to tiež odmietol komentovať. Federálna vláda večer uviedla: „Federálny prokurátor (GBA) vec vyšetruje od začiatku októbra 2022. Má teda suverenitu nad postupom. Okrem toho vyšetrovanie výbuchov prebieha aj vo Švédsku a Dánsku,“ dodal. každý pod vedením tamojších národných orgánov. Pred niekoľkými dňami Švédsko, Dánsko a Nemecko informovali Bezpečnostnú radu Organizácie Spojených národov, že vyšetrovanie prebieha a stále nie sú žiadne výsledky.“

Zdroj: https://www.tagesschau.de/investigativ/nord-stream-explosion-101.html

 

Komentár Slobodného vysielača k správe:

Takže čo sa aktuálne šíri internetom? Vraj to nakoniec mali byť asi akýsi Ukrajinci /zrejme na voľnej nohe/ lebo že vraj ukrajinské vedenie s tým nemalo nič spoločné. Hmmm. To sme sa dozvedli prakticky okamžite. Zrejme sa čoskoro dozvieme, že tým Ukrajincom „na voľnej nohe„ pomáhali aj Rusi nespokoní s vládou Vladimíra Putina. Hmmm….umiestniť výbušninu 300 metrov pod vodu…ak ste nejaký „terorista„ na voľnej nohe…ufff. Je to také, dosť ťažšie predstaviteľné.
Až sa človeku žiada povedať, že to vyzerá celé tak, ako keby sa niekto veľmi snažil čo najskôr zmyť tie obvinenia na adresu USA, s ktorými vyrukoval Seymour Hersh a ktoré hovoria o tom, že Nordstream vyhodil do vzduchu náš najväčší spojenec – Spojené štáty americké…

 

1 komentár

  1. Takže sa hovorí o 5 mužoch a jednej žene. Takže máme jachtu, ktorá patrila dvom ukrajincom, akosi záhadne neznámym, ďalšie osoby, ktorých je známe pohlavie, ale opäť identifikácia neznáma. To všetko je nepodstatné, lebo sa nevie, kto likvidáciu objednal. Takže nemáme objednaváteľa s bianko hlavičkou a podpisom objednávky, preto je to možné prehodiť na Rusko, lebo to liberálnym fašistom a najmä západu vadiť nebude.

    Odpoveda

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *