Prekvapujúci rozdiel medzi Tisom a Banderom.

24. sep. 2022 | 5 komentáre

Zdroj obrázka:

Tisova ulica mnohých poburuje, ale Banderove sochy a kult na Ukrajine ani najmenej. Ten rozpor je pritom dôležitý a hovorí veľa nielen o Ukrajine. Píše Vladimír Palko.

5 komentárov

  1. Už myšlienka porovnávať Tisa s Banderom je absurdná.
    Jediné, čo sa dá Tisovi vytýkať, je deportácia Židov. V tom čase prevládal vo verejnosti názor, že kdesi v Haliči vzniká židovský štát. Budeme vytýkať Tisovi, že keď Nemci žiadali 30 tis. ľudí na práce v Ríši, poslal Židov? Bol to slovenský prezident!
    Zdá sa niekomu nepekné, že mal záujem znížiť vplyv Židov, ktorí k Slovákom teda určite žiaden empatický vzťah nemali?
    Pozrite výroky našich „antisemitov“ na čele so Štúrom a Vajanským.
    Skonfiškoval ich majetky? Čo potom Víťazný február. Alebo súčasné zablokovanie miliárd USD na účtoch, patriacich Ruskej federácii.
    Áno, zmenili sme sa vďaka osnovám v školstve, vďaka historikom-prostitútkam, na ovce. Bez histórie. Resp. s históriou, ktorú nám nabulikali naši noví vlastníci.
    A ešte noticka k Tisovmu prejavu v Holiči. Nebol primárne určený nemeckým gestapákom? Tiso lavíroval ako sa dalo a odmenou nemu a Slovákom bolo, že v oveľa ničivejšej 2.WW padlo menej Slovákov ako v tej prvej. A to tie počty ešte poriadne navýšilo chaotické SNP.

    Odpoveda
    • Podľa toho čo mi rozprávala o Tisovi moja babka a dedo vďačíme mu za vznik slovenského štátu a za to že nás vojna obišla vďaka Tisovi nebol zničený slovenský priemysel a naši dedkovia neboli od vedený na jatky čo sa týka deportácie židov bola to čisto záležitosť Nemcov a povedzme si otvorene že Tisovi to aj tak trochu vyhovovalo pretože židia vlastnili vyše 50% slovenského majetku popravili ho Slováci na popud bolsevikov nie západu takže nerozumiem pre čo chcú rušiť aj názov ulice

      Odpoveda
  2. Fašistické svine manipulujú s ľuďmi a myslia si, že ľudia nemajú pamäť. Ale strašne sa mýlia. Verím, že raz za toto svinstvo ponesú plnú zodpovednosť!!!

    Odpoveda
  3. My čo starší to vieme. Len oči treba otvárať nedoukom z vlády, prezidentskej kancelárie i časti parlamentu a novinárom. Úplne žasnem, že oficiálne i SZPB v tom vôbec nemieni nič robiť.

    Odpoveda
    • Nie vsetci boli odporni kolaboranti s Nemcami !!!!

      Odpoveda

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *