Pavol Hardoš (Konšpirátori.sk): štát má právo zakročiť proti teóriám, ktoré sú v rozpore s hodnotami liberálnej demokracie.

30. sep. 2021 | 6 komentáre

Zdroj obrázka:

Pavol Hardoš (Konšpirátori.sk): štát má právo zakročiť proti teóriám, ktoré sú v rozpore s hodnotami liberálnej demokracie. 1

Pavol Hardoš, ktorý je členom komisie Konšpirátori.sk a píše aj pre SME, spolu s filozofom Matejom Cibíkom napísali článok „Konšpiračné teórie a rozumný pluralizmus“. Článok vyšiel v prestížnom vedeckom časopise European Journal of Political Theory. Autori v ňom argumentujú, že konšpiračné teórie istého typu ohrozujú demokraciu, a preto má štát právo proti nim zasiahnuť. Kritériom pre obmedzenie šírenia pritom nemá byť nepravdivosť teórií, ale to, že „podkopávajú liberálnodemokratické ideály vzájomného rešpektu, slobody a rovnosti“. Článok vyšiel z grantu podporeného financiami Európskej únie a štátneho rozpočtu SR.

6 komentárov

  1. Myslím, že vo vašej požiadavke „zasiahnuť“ je podkopávanie vzájomného rešpektu, slobody a rovnosti. Nech nás pánboh chráni pred ľuďmi vášho zmýšľania.

    Odpoveda
  2. o com titi dvaja tajtrlici tocia?
    Ustava SR
    ZÁKLADNÉ USTANOVENIA
    Čl. 1
    (1)
    Slovenská republika je zvrchovaný, demokratický a právny štát. Neviaže sa na nijakú ideológiu ani náboženstvo.

    …o akej liberalnodemokratickej ideologii sa pise v zakladnom zakone Slovenskej republiky ???

    Odpoveda
    • grant na takyto paskvil je rozkradanie verejnych financii

      Odpoveda
    • Podľa môjho názoru je stránka konšpirátori.sk dobrá na to,že má prehľad o alternatívnych médiách a weboch.👍👏.Vďaka týmto novodobým konfitentom!

      Odpoveda
  3. Obidvaja ste úbožiaci, päť Eur by som vám dal každému zo súcitu, keby som vás stretol. Neduživci, do ktorých chodí duša spávať.Vy nám budete určovať, čo si môžeme myslieť a hovoriť? A to kde ste na to prišli, že demokracia musí byť liberálna? To akou kľučkou a skratku ste na tento nezmysel prišli a akým obalamutením ostatných to chcete presadiť? Lotri!

    Odpoveda
  4. ID:ioti by sa nemali vyjadrovať témam vyžadujúcim normálne zdravé uvažovanie. Vyhováranie sa na sprisahanecké teórie nemôže zahladiť absenciu zdravého rozumu.

    Odpoveda

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *