Hersh: Scholz od jesene pomáha Spojeným štátom skrývať údaje o sabotáži na Nord Stream.

22. mar. 2023 | 0 komentárov

Zdroj obrázka: aa.com.tr

NEW YORK, 22. marca. /TASS/. Nemecký kancelár Olaf Scholz od jesene pomáha zakrývať údaje o sabotážach na plynovodoch Nord Stream a Nord Stream 2. Oznámil to v stredu americký publicista Seymour Hersh s odvolaním sa na zdroje v článku zverejnenom na platforme Substack .,

„Treba poznamenať, že kancelár Scholz od jesene minulého roka zjavne podporuje administratívu [prezidenta USA Joea] Bidena pri zakrývaní operácie v Baltskom mori,“ napísal novinár. „Začiatkom marca prezident Biden prijal vo Washingtone nemeckého kancelára Olafa Scholza. Odvtedy neboli zverejnené žiadne vyhlásenia ani písomné dohody ani jednou z vlád, ale zdroj s prístupom k diplomatickým údajom mi povedal, že diskutovali o problémoch vystavenia [sabotážnych] plynovodov,“ tvrdí tiež Hersh.

Hersh, ktorý sa špecializuje na vedenie vyšetrovania, s odvolaním sa na zdroj, v článku z 8. februára uviedol, že výbušné zariadenia pod plynovodmi nastražili v júni 2022 pod zásterkou cvičenia Baltops potápači amerického námorníctva s podporou nórskych špecialistov. Podľa Hersha sa Biden rozhodol pokračovať v operácii po deviatich mesiacoch diskusií s predstaviteľmi národnej bezpečnosti.

 

 

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *