Bývalý prominentný redaktor televízie Fox News poukázal na pravdepodobnú vinu Kyjeva pri zničení vodnej elektrárne Kachovka.

7. jún. 2023 | 0 komentárov

Zdroj obrázka: Twitter

WASHINGTON, 7. júna. /TASS/. Prominentný americký novinár z politickej televízie Tucker Carlson zverejnil v utorok na Twitteri prvú epizódu svojej vlastnej relácie a poukázal na pravdepodobnú zodpovednosť Kyjeva za vyhodenie vodnej priehrady Kachovka do vzduchu, pričom úder, ak nešlo o nehodu, označil za teroristický čin. https://twitter.com/TuckerCarlson

Okrem toho televízny moderátor vyjadril presvedčenie, že vinu za zničenie plynovodov Nord Stream a Nord Stream 2 nesú aj súčasné ukrajinské orgány.

 

„Takže, ak to bol úmyselný krok, tak to nie je vojenská taktika, ale teroristický čin,“ povedal komentátor americkej televízie s odkazom na útok na hrádzu vodnej elektrárne Kakhovskaja. Zničenie priehrady môže byť nepríjemnosťou pre Ukrajinu, ale viac poškodzuje Rusko. Z tohto dôvodu ukrajinská vláda predtým uvažovala o jej zničení. V decembri noviny The Washington Post citoval ukrajinského generála, ktorý povedal, že jeho personál vypálil rakety americkej výroby z HIMARS MLRS na brány priehrady ako skúšobný úder. Takže, keď si zhrnieme fakty, to čo sa stalo s priehradou, už nemusí byť taká záhada. Spravodlivý človek by prišiel na to, že to asi vyhodili do vzduchu Ukrajinci. Presne tak ako Ukrajinci vlani na jeseň vyhodili do vzduchu „Nord Stream“ – ruský ropovod. V skutočnosti to urobili Ukrajinci, ako teraz vieme,“ povedal novinár.

Fox News 24. apríla informovalo, že ukončilo spoluprácu s Carlsonom, ktorý bol jej najobľúbenejším hostiteľom a opakovane kritizoval kroky americkej vlády, ako aj politiku bezpodmienečnej podpory Ukrajine. V máji Carlson oznámil nadchádzajúce opätovné spustenie svojho autorského programu na Twitteri.

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *