Biely dom odmietol informácie o zapojení amerického námorníctva do podkopávania Nord Stream – II.

8. feb. 2023 | 1 komentár

Zdroj obrázka: Tass

WASHINGTON, 8. február. /TASS/. Biely dom v stredu kategoricky odmietol informáciu, že výbušné zariadenia pod ruským plynovodom Nord Stream 2 nastražili v júni minulého roka pod zásterkou cvičení Baltops potápači amerického námorníctva.

„Toto je úplná lož a ​​úplná fikcia,“ povedala Adrianne Watsonová, šéfka tlačovej služby Národnej bezpečnostnej rady Bieleho domu, agentúre TASS v reakcii na žiadosť o vyjadrenie k už spomínanej verzii s odvolaním sa na zdroj. Americký publicista Seymour Hersh, ktorý sa špecializuje na novinársky výskum.

Ako napísal Hersh vo svojom článku, rozhodnutie uskutočniť operáciu urobil americký prezident Joe Biden po deviatich mesiacoch diskusií s predstaviteľmi národnej bezpečnosti v administratíve. Boli medzi nimi najmä asistent prezidenta USA pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan, minister zahraničných vecí Anthony Blinken a námestníčka ministra zahraničných vecí USA Victoria Nulandová.

Tlačová služba ministerstva zahraničných vecí, Pentagonu a amerického námorníctva zatiaľ nereagovala na žiadosť agentúry TASS o vyjadrenie k informáciám poskytnutým Hershom.

27. septembra minulého roku spoločnosť Nord Stream AG oznámila „bezprecedentnú deštrukciu“, ku ktorej došlo deň predtým „na troch reťazcoch pobrežných plynovodov Nord Stream 1 a Nord Stream 2.“ Švédski seizmológovia zaznamenali 26. septembra dve explózie pozdĺž trás plynovodov. Generálna prokuratúra Ruskej federácie iniciovala po poškodení plynovodov začatie konania vo veci medzinárodného terorizmu.

 

 

1 komentár

  1. Budú zatĺkať nič iné im neostáva!!! Presne tak isto ako keď klamali o ZHN v Iraku!!! Lenže tento krát, narazili. RF nie je Irak!!! Toto bude mať ešte dohru. Rusko má na patričnú odvetu čas. A tá príde. Príde, vtedy keď to darebácky štát USA bude najmenej očakávať. Rusko je v tomto majstrom a teraz obzvlášť, keď vo vedení RF v Kremli sedí génius Putin. Smutné je iba to, že BR OSN zase raz sklamala na plnej čiare. Presne ako sklamala v prípade ZHN v Iraku!!! Sklamala v Prípade Srbska, kde svet klamali o genocíde, ktorej sa mali údajne dopustiť Srbi na Kosovčanoch!!! Sklamala v Prípade Sýrie, kde darebácky štát USA okupuje túto slobodnú a nezávislú krajinu!!! Sklamala aj v prípade Ukrajiny, keď bol legitímne zvolený prezident Janukovič zvrhnutí pomocou politického prevratu riadeného darebáckym štátom USA!!! Takže sa naskytuje legitímna otázka, komu to vlastne slúži BR OSN? Mysleniu zdar!!!

    Odpoveda

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *