Zapojení Ruska do výbuchu ve Vrběticích může ovlivnit tendr na dostavbu Dukovan, uvedl Havlíček.

18. apr. 2021 | Komentované správy

Zdroj obrázka:

Je tu samozrejme veľké množstvo ľudí, ktorí už presne vedia, ako to celé bolo. A sú o tom tak hlboko presvedčení, že už môžu s pokojným svedomím poliať ruskú ambasádu v Prahe kečupom, pretože veď už je predsa všetko úplne jasné. Vinník bol označený, kamerové záznamy ukázané verejnosti síce nebudú, ale to vlastne ani nie je potrebné. Radový občan, ktorý však pred emóciami predsa len uprednostní kritické myslenie, v skutočne nemá veľa možností dopátrať sa pravdy z tých informácií, ktoré sa od včerajšieho dňa hrnú na neho zo všetkých strán. Opatrný postoj je zrejme v tejto chvíli správny.

V každom prípade stojí tak či onak za zamyslenie minimálne tá pravidelná smola Rusov, ktorá spočíva v tom, že tesne pretým, ako by sa mohlo udiať niečo, čo by malo byť nejakým spôsobom v prospech Ruska, či už v nejakej tej ekonomickej, či geopolitickej sfére…vždy tesne predtým sa udeje niečo, čo tomu napokon razantne zabráni. Dostavba elektráne Dukovany ruskou firmou, nákup ruskej vakcíny Sputnik, dostavba plynovodu Nordstream II….toto všetko možno teraz padne. Pre prípad z roku 2014… stojí to za zamyslenie.

Zapojení Ruska do výbuchu ve Vrběticích může ovlivnit tendr na dostavbu Dukovan, uvedl Havlíček. 1

Přesné důsledky ministr neupřesnil, informace bezpečnostních složek však podle něj budou součástí rozhodování o pozvání jednotlivých uchazečů do tendru.

Source: Zapojení Ruska do výbuchu ve Vrběticích může ovlivnit tendr na dostavbu Dukovan, uvedl Havlíček

0 komentárov