Pred 60 rokmi sa uskutočnila nevydarená invázia USA v Zátoke svíň.

16. apr. 2021 | Dvojité metre, Komentované správy

Zdroj obrázka:

Samozrejme toto nie je vec, ktorú by vám náš proamerický propagandistický mainstream nejako zvlášť dával do pozornosti a tak to urobíme aspoň my.

Zajtra bude tomu presne 60 rokov od debaklu americkej CIA, ktorá neuspela so svojou akciou na Kube.  V apríli 1961 sa pokúsili kubánski exulanti vyslaní zo Spojených štátov zosadiť kubánskeho vodcu Fidela Castra. Kubánska armáda však inváznu skupinu počas troch dní porazila.

A teraz niečo podstatné do súčasnosti:

Viete prečo k tejto akcii Američanov na Kube došlo? No preto, lebo Američania sa obávali, že rastúci vplyv kubánskej revolúcie v ďalších latinskoamerických krajinách by mohol prispieť k rozšíreniu komunizmu v oblasti, ktorú tradične považovali za SFÉRU SVOJHO VPLYVU.

To len tak pripomíname na okrej súčasnej situácie okolo Ukrajiny, kedy kadejakí /pokiaľ ide o Slovensko/ Korčokovia, Klusovci, Naďovci,  Valáškovia, Mesežnikovia, či Šnídlovia akosi nerozumejú v prípade Ruska tomu, ako si môže Moskva dovoliť tvrdiť niečo o svojich sférach vplyvu ohľadom Kyjeva…

Pred 60 rokmi sa uskutočnila nevydarená invázia USA v Zátoke svíň. 1

Podľa odtajnenej správy inšpektora CIA bola za fiasko akcie zodpovedná americká spravodajská služba, ktorá ju zle pripravila a nedobre koordinovala. Členovia Brigády 2506 zase vinili z neúspechu prezidenta J. F. Kennedyho.

Source: Debakel v Zátoke svíň: Invázia mala zvrhnúť Castrov režim, nakoniec ho ale posilnila

0 komentárov