Roman Michelko: Pohreb generála Lučanského a komisia vyšetrujúca okolnosti jeho úmrtia

10. jan. 2021 | Komentáre

Zdroj obrázka:

Komisia na preskúmanie okolnosti Lučanského tragickej smrti nemá za cieľ veci osvetliť, ale naopak zahmliť. Deviati zo sedemnástich členov sú priamo nominanti ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej. Opozícia má len troch členov, zástupca rodiny sudca Miroslav Radačovský dokonca v komisii ani nie je. Okolo tragickej udalosti je príliš veľa otáznikov. Desať z nich dokonca predložil bratislavský župan Juraj Droba. Ľudia z komisie nedostali odpovede na množstvo otázok: prečo bol Lučanský štyristo kilometrov od Bratislavy v druhej najpreplnenejšej väznici? Prečo mu bol bez zdôvodnenia odmietnutý akýkoľvek kontakt s rodinou? Prečo nesmel písať manželke a ani mu nebolo umožnené zatelefonovať jej po danom incidente? Prečo v priebehu hodiny trikrát (vraj technickou chybou) vypadol kamerový systém? Prečo členovia komisie nesmú vedieť, koľkokrát sa otvorili a zavreli dvere v inkriminovanú hodinu? Prečo nebola pitva robená komisionálne a nebol k nej privolaný patológ, ktorý by požíval dôveru rodiny? Ako je možné, že mega podvodník František Böhm, ktorý sa priznal, že kradol vo výške jedného milióna eur mesačne, si behá po slobode a užíva svoj lup, a generál Lučanský podozrivý z rádovo menších prehreškov bol v tej najprísnejšej väzbe, bez akýchkoľvek úkonov? Na množstvo otázok, ktoré boli položené, vraj nie je možné na odpovedať.

Prečo pustili Jaroslava Haščáka? Lebo má päť najšpičkovejších právnikov. Tí veľmi zásadne preskúmali, či sú príčiny väzby dôvodné alebo nedôvodné. Je najvyšší čas, aby sme po českom vzore prijali úpravu, v ktorej bude mať kolúzna väzba časový limit tri mesiace. Jaroslav Haščák má mediálny atómový kufrík. Má veľké vydavateľské impérium. Plus 1 pustila kauzu Boris Kollár a jeho transka… Boja sa, že sa pustia ťažké kompromitujúce materiály na súčasnú vládu, dokonca priamo na Matoviča?

Čo sa týka pohrebu generála Lučanského, je jasné, že bezpečnostný analytik Milan Žitný požíva hlbokú dôveru rodiny. Ide teda o to, kto je dôveryhodnejší: Monika Tódova či Marek Vagovič, alebo Milan Žitný. Ľudia, ktorí majú súdnosť, veria jednoznačne Žitnému. Minister vnútra Roman Mikulec má veľké problémy. Jeho podriadení, chvalabohu, nie sú z Mikasovho cesta. Napriek jeho zákazu podriadení urobili akúsi vzburu a vyvesili na mnohých služobniach polície čierne zástavy.

Papalašizmus Štefana Holého prekročil všetky hranice. Ten si lieta do Británie ako na hodiny klavíra. Podotýkam, že do tej Británie, kde je teraz vírus nákazlivejší o sedemdesiat percent. Každý iný človek by buď potreboval negatívny test, alebo by musel ísť do karantény. Papaláš Holý vďaka hlavnému hygienikovi Jánovi Mikasovi nie.

Holého obstarávací zákon je šialený škandál. Ak by prešiel, pre Miroslava Kollára by to znamenalo, že musí opustiť koalíciu. Ak zákon prejde v tejto podobe cez ZA ĽUDÍ a SaS, tak sa totálne strápnia, bude to ten najchrapúnskejší zlodejský koaličný zákon. Zákazky bez verejného obstarávania, priamym zadaním do výšky päť miliónov eur, je jednoducho niečo absurdné.

Igor Matovič dnes znova perlil. Testy, ktoré zaobstaral Richard Sulík, by on nedal ani psovi. Ale hrdina Matovič sa ho bojí odvolať, lebo by sa koalícia rozpadla. Smiešne. Však im stále ostáva osemdesiatdva poslancov. Ale iste dobre vie, že len do času.

No a nakoniec, v stredu večer od 20. 00 do 22.00 hod. budem v InfoVojne u Juraja Štubniaka. Budem rád, ak sa budete dívať či počúvať.

Finančne podporiť môžte publikované videá príspevkom na účet:
SK92 7500 0000 0003 2623 8393,
alebo pomocou služby Patreon:
https://www.patreon.com/romanmichelko

0 komentárov