Roman Michelko: Ústavné zákony z dielne Márie Kolíkovej

13. dec. 2020 | Komentáre

Zdroj obrázka:

 

Základný konflikt ohľadom spomenutých zákonov je o tom, či nás dokáže Ústavný súd pod vedením Ivana Fiačana ochrániť pred „vládou mrzkej lúzy“, rozumej Jozef Pročko, Romana Tabak či tepláková lady Monika Kozelová. Je však spoliehanie sa na morálnu integritu Ústavného súdu namieste? To sotva. Len pol rok nás (našťastie!) ochránil pred tým, aby sa bývalý torontský taxikár Alojz Baránik stal predsedom Ústavného súdu a jeho podpredsedom absolvent osobitného odborného učilištia právnického v Kaskádach, vášnivý zväzák a „konzervatívec“ obľubujúci obliekanie do ženských šiat Ondrej Dostál. Aký bol dosiaľ zástoj Ústavného súdu pri obrane demokracie a slobôd? Jediný ústavný zákon, ktorý prelomili, nebol o demokracii, ale o vytvorení nedotknuteľnej kasty vyvolených sudcov, ktorých previerky dokonca ešte pred menovaním do funkcie na neobmedzenú dobu sú vraj neústavné. Pritom každý človek, ktorý chce mať previerku na tajné či prísne tajné, musí prejsť previerkou Národného bezpečnostného úradu. Každý okrem sudcov a adeptov na sudcov musí strpieť preverovanie, či sa nestýka s podivnými živlami, podsvetím či ekonomickými lobistami, prípadne, či jeho majetok korešponduje s jeho oficiálnymi príjmom. Každý, len oni nie. Vďaka Ústavnému súdu.
Ústavný súd sa už prejavil aj v iných kauzách. Napríklad, keď povedal, že zmrazenie platov ústavných činiteľov je v prípade sudcov alebo prokurátorov neústavné, lebo to ohrozuje ich nezávislosť. Skúste mi to vysvetliť, lebo ja nechápem. A kto to má byť garantom morálnej integrity Ústavného súdu? Sudca Ústavného súdu Juraj Horváth, inak profesiou družstevný právnik, ktorý bol odsúdený za úmyselný trestný čin krátenia daní? Aká je jeho morálna kvalifikácia? Charakterová podobnosť s Igorom Matovičom, ďalším daňovým podvodníkom? A kde je jeho dlhodobý záujem o ústavné právo? Je jednoznačné, že prostredie roľníckeho družstva je priam stvorené na každodenné riešenie ústavno-právnych rébusov. Aké top ďalšie morálne autority stali na čele Ústavného súdu? Akýsi pán Ján Mazák, iste garancia politickej slušnosti a nestrannosti. Množstvo ďalších príkladov nájdete vo video komentári.
Lockdown. Čaká nás návrat do tvrdého lockdownu, aký bol pred Veľkou nocou? Budú kontroly na hraniciach okresov? Zákaz vychádzania? A čo ešte? Kam až bude siahať zvoľa súčasnej koalície? Ak vláda chce, aby občania akceptovali jej obmedzenia, prečo nevysvetlí zjavné absurdity, ktoré tu dlhodobo pretrvávajú? Prečo deti nesmú ísť do školy ani v dvojtýždennej periodicite, prečo sú zatvorené reštaurácie a dokonca aj terasy, keď zároveň ľudia môžu lyžovať na Kollárových Donovaloch, keď sú otvorené fitká, plavárne, kostoly? Len preto, že premiér Matovič vedie svoju osobnú vendetu voči Richardovi Sulíkovi. Nieto pochýb o tom, že tieto otvorené slová mu Igor Matovič nezabudne, dokiaľ bude v politike. Kvôli tomu sú ľudia ktorí spadajú pod jeho rezort rukojemníkmi jeho spupnosti a pomsty. Sulík to povedal jasne: Matovič je šialene pomstychtivý a malicherný. Problém je, že tieto vlastnosti si odnesú takmer všetci občania Slovenska. Kedy toto skončí? Kedy skončí jeho éra?

Finančne podporiť môžte publikované videá príspevkom na účet:
SK92 7500 0000 0003 2623 8393,
alebo pomocou služby Patreon:
https://www.patreon.com/romanmichelko

0 komentárov