Je ona dôvodom, prečo sa ho nechce vzdať? Matovič informoval, že šéfka EK Von der Leyenová podporila celoplošné testovanie v členských štátoch EÚ.

30. okt. 2020 | Komentované správy, Koronavírus

Zdroj obrázka:

V poriadku. Skúsme sa na vec pozrieť naozaj tak, že sú antigénové testy akási spása v súčasnej situácii. Že skutočne ide len a len o to, čo najskôr oddeliť masy chorých od zdravých, ktorí následne ostanú doma v karanténe. Ak je toto naozaj cieľom, z akého dôvodu sa vláda SR pod vedením Igora Matoviča rozhodla nerešpektovať výsledky antigenovách testov, ktoré robia súkromné laboratóriá? Už viac krát sme upozorňovali na to, že mnohí ľudia sa chceli dať otestovať, ale nechcú riskovať nákazu počas plošného testovania, ktoré organizuje štát. Preto sa objednali na odber v súkromných zariadeniach. Nakoniec sa ale na veľké prekvapenie dozvedeli, že štát takéto antigenové testy /dokonca neraz kvalitnejšie ako tie štátne/ nebude uznávať. pozor, nehovoríme teraz o PCR testoch, ale o testoch antigénových. Ako je to možné? Veď predsa ak je cieľom oddeliť čo najskôr chorých od zdravých, tak ako to prezentuje premiér Matovič, respektíve pani Leyenová, v tom prípade by mal štát urobiť všetko pre to, aby všetkými možnými spôsobmi podporil každú jednu aktivitu, ktorá smeruje k tomuto cieľu. Žiaľ vidíme presný opak, kedy premiér aj s jeho vládou v podstate vyradil súkromné zariadenia, z tejto ako sa nám to prezentuje spásonosnej činnosti. A aj preto sa žiaľ nemôžeme akosi zbaviť pocitu, že v skutočnosti ani tak nejde o oddeľovanie chorých od zdravých, ale skôr o čo najvyššiu účasť na „štátnom riskantnom happeningu„ ktorá sa potom môže predať verejnosti ako jednoznačná podpora ľudu k súčasnému vedeniu krajiny.

Je ona dôvodom, prečo sa ho nechce vzdať? Matovič informoval, že šéfka EK Von der Leyenová podporila celoplošné testovanie v členských štátoch EÚ. 1

 

0 komentárov