Roman Michelko: Začiatok konca Igora Matoviča

19. okt. 2020 | Komentáre, Igorov Cirkus

Zdroj obrázka:

Tretíkrát od Sviečkovej demonštrácie použili politici proti občanom vodné delá. Igor Matovič sa tak zaradil hneď vedľa komunistov, ktorí rozháňali Sviečkovú demonštráciu a vedľa svojho „druha v zbrani“ Daniela Lipšica.

Tento týždeň naplno vypukla ďalšia koaličná kríza. Matovič veľmi hrubo, primitívne a bez akejkoľvek diskusie odmietol pripomienky Richarda Sulíka. Žiadne argumenty nepripustil, nebolo to totiž z jeho hlavy. Vyzval SaS, aby zmenila svoje vedenie, potrestal Branislava Gröhlinga tým, že zastavil už dohodnutý zákon, Martina Klusa nevzal do Bruselu a všetky kompenzačné opatrenia na podporu ekonomiky presunul z ministerstva hospodárstva na ministerstvo dopravy, respektíve ministrerstvo sociálnych vecí. Malosť, arogancia, tuposť a pomstychtivosť prekročili akékoľvek rozumné hranice. A čo ostatní koaliční partneri? Okrem SaS držia hubu a krok. V utorok chceli narýchlo prijatým zákonom legitimizovať dlhodobé protiústavné konanie Úradu verejného zdravotníctva a hlavného hygienika Jána Mikasa. Zákonom zjavne protiústavným. No a čo na to prezidentka Zuzana Čaputová? Prejavila sa klasicky oportunisticky. Tento legislatívny paškvil podpísala, ale zároveň ho poslala na Ústavný súd, keďže aj jej je jasné, že je zjavne protiústavný. Kedy sa nájde v koalícii odvážny človek, ktorý zastaví toto Matovičovo šialenstvo?

Matovič už prišiel o parlamentnú väčšinu. Minimálne šesť poslancov z klubu Za ľudí už koordinovane hlasuje zo SaS. Richard Sulík, ak by v sebe našiel politické líderstvo, už kontroluje dvadsať poslancov, čo znamená, že Igor Matovič ich má v najlepšom prípade sedemdesiatpäť, čo už nie je väčšina. Kedy konečne prejde Sulík do ofenzívy? Na čo ešte čaká? Ako ešte viac ho má Matovič uraziť a ponížiť?

Matovič prišiel na chorý a nerealizovateľná nápad, že v priebehu dvoch víkendov pretestuje celý národ. Ešte nevie, či to bude dobrovoľné, alebo nie, ale pri orgiách amaterizmu jeho vlády je jasné, že to nemôže dopadnúť dobre. Nehovoriac o tom, že taká extrémna koncentrácia ľudí na jednom mieste znamená obrovské nebezpečenstvo vzniku viacerých ohnísk nákazy, a teda katastrofu biblických rozmerov. Jeho zámer, aby to bolo povinné a pod sankciami, je asi nepriechodný, v zásade to odmietajú aj jeho koaliční partneri. Ak to teda bude dobrovoľné, účasť môže to byť veľmi presným referendom o jeho dôveryhodnosti, respektíve o reálnej podporte, akou disponuje dnešná vláda. Poučenie z dnešných protestov, netreba demonštrovať pred Úradom vlády, zbabelec Matoviča jeho nohsledi pred vôľou ľudí ochránia, ale ak by tisíce ľudí demonštrovali pred jeho domom v Trnave, možno aj také sociopatické monštrum, ako je Matovič, by bolo nútene klásť si otázku či jeho konanie nie je už hrubo za akýmikoľvek hranicami.

Finančne podporiť môžte publikované videá príspevkom na účet:
SK92 7500 0000 0003 2623 8393,
alebo pomocou služby Patreon:
https://www.patreon.com/romanmichelko

 

0 komentárov