Roman Michelko: Rozsudok nad Mariánom Kotlebom

15. okt. 2020 | Komentáre

Zdroj obrázka:

 

Paradoxne, tento rozsudok odsúdil aj Ľuboš Blaha a podstatu problému vystihol úplne dokonale. Tento rozsudok bol ťažko aktivistický, inak povedané – spravodlivosť je nič a politické zadanie je všetko. Sudkyňa Ružena Sabová a prokurátor Tomáš Honz teda reprezentujú to najhoršie, čím naša justícia disponuje. Problém si na seba našili už tým, že Kotlebov trestný čin preklasifikovali, čím vlastne neumožnili, aby bol zaň udelený podmienečný trest. To by možno spoločnosť, ako tak akceptovala. Odsúdenie na štyri roky a štyri mesiace nepodmienečne je už problematické aj pre mediálny a politický mainstream. Ak odvolanie dostane senát Najvyššieho súdu pod vedením Petra Paludu, môžeme očakávať to najhoršie. Ak bude tento rozsudok potvrdený, bude to za hranou každého súdneho človeka. Tento judikát jasne ukazuje, ako veľmi nebezpečná je širokospektrálna interpretácia osvienčimskej lži. Čo je posolstvo tohto rozsudku? Politický mainstream u voličov zlyháva a pokúša sa preniesť politicky boj miesto verejného priestoru do súdnych siení.

Väčšina voličov mala od ĽS NS očakávania, ktoré sa nenaplnili. Aké chyby urobila ĽS NS? Nemali mať problém odsúdiť nešťastné udalosti našich dejín. Mohli si nechať priestor pre interpretáciu istých historických období, trvajúc na tom, že odmietnutie čiernobieleho videnia našich dejín je plne legitímne. Šeky boli úplne zbytočne. Tam súd zlyhal. Neriešil len samotný akt, ale posudzoval celostné pôsobenie Mariana Kotlebu, celú jeho históriu, všetky jeho akty a vyjadrenia. Toto bolo ďaleko nad kompetenciu súdu a rozsudku. Tento podprahový odkaz svojim skalným (1488) bol nakoniec aktivistickou justíciou ťažko zneužitý.

Je šanca, aby sa ĽS NS stala akceptovanou stranou? Áno, ale až v prípade nástupu novej generácie. Politickému mainstreamu to takto vyhovuje. Ak bude držať ĽS NS v politickej karanténe, tak si tým vyrábajú alibi, aby mohli ísť aj do hodnotovo nekompatibilných koalícii.

Finančne podporiť môžte publikované videá príspevkom na účet:
SK92 7500 0000 0003 2623 8393,
alebo pomocou služby Patreon:
https://www.patreon.com/romanmichelko

0 komentárov