„Jsem Tchajwanec.“ Vystrčil dostal medaili za parlamentní diplomacii.

1. sep. 2020 | Dvojité metre, Komentované správy, To je niečo iné...

Zdroj obrázka:

Predseda českého Senátu Miloš Vystrčil v utorok počas prejavu k taiwanským zákonodarcom prisľúbil obranu hodnôt demokracie a slobody. Sám seba pritom nazval „Taiwančanom“.

No….konanie šéfa českého senátu, je nám mimoriadne sympatické. Aj my podobne ako on cítime, že treba brániť hodnoty demokracie a slobody. Iste aj pán Vystrčil podobne ako my cíti, že nám tá sloboda tu u nás na západe mizne, že pluralita názorov a poctivá diskusia s oponentom upadá rovnako rýchlo, ako fundamentálna sloboda prejavu, ktorá začína byť stále viac postihovaná. Pán Vystrčil iste rovnako ako my vidí, že tu u nás na západe máme celé skupiny ostrakizovaných ľudí, ktorí sa ocitli na spoločenskej periférii len preto, lebo sa odmietajú podriadiť oficiálnym dogmám, napríklad tej o jedinečnosti nášho transatlantického ukotvenia. Veríme, že pán Vystrčil podobne ako my s bolesťou hľadí na to, ako sa nám pred očami na prach rozpadá demokracia, ktorá už ani nie je tak vládou ľudu, ako skôr vládou peňazí, lobingu a najrôznejších mocenských záujmov úzkej skupiny oligarchov prepojených s politikmi, médiami a aby sme nezabudli….politickými mimovládkami.

Sme radi, že na tieto fakty pán predseda českého senátu cítil potrebu upozorniť počas svojej cesty na Taiwane. A v tejto súvislosti by sme radi pánovi Vystrčilovi poradili aj nejaký ten harmonogram najbližších ciest. Bolo by fajn, keby prišiel porozprávať o obrane demokracie a slobody aj k našim najbližším spojencom. Máme na mysli konkrétne „Kiskov Ostrov stability„ – Turecko, kde aktuálne tento náš najbližší spojenec NATO dosť nepekne nakladá s opozíciou a protestnými hlasmi a akosi okázalo sa uberá cestou islamizácie krajiny. A nielen to, najnovšie chce zbraňami ohrozovať naše hodnoty demokracie a slobody. A keď sme už pritom, možno by pán Vystrčil mohol navštíviť aj nášho ďalšieho spojenca Saudskú Arábiu. Tam je to celkovo s tou slobodou katastrofálne, no ale hlavne by im tam mal ísť porozprávať niečo o tom, ako je nesprávne vraždiť názorových oponentov na príkaz štátu na cudzích ambasádach a následne ich rozštvrtiť. Nepochybujeme o tom, že pán Vystrčil rovnako ako my cíti, že takéto správanie akého sa dopustil náš spojenec Saudská Arábia voči Džamálovi Chášukdžímu do významnej miery podkopáva naše hodnoty demokracie a slobody…

„Jsem Tchajwanec.“ Vystrčil dostal medaili za parlamentní diplomacii. 1

0 komentárov