Roman Michelko: Sulíkov pokus o do-privatizáciu VSE

6. aug. 2020 | Nekomentovaný výber

Zdroj obrázka:

Znova sa nám vracajú staré časy, ako za Dzurindu, tupá pravicová demagógia znova triumfuje. Vraj aj štátny vlastník je horší, ako ten najhorší súkromný. Takže dnes je snaha doprivatizovať VSE s tým, že za 35 mil. eur s tým, že za to kúpia stratovú paroplynovú elektráreň v Malženiciach.

Model je jasný vysoko ziskové štátne podniky sa darujú súkromnému investorovi a naopak stratové skromné sú vykúpené štátom, aby si súkromné spoločnosti poriadne namastili vrecká. Dobiehajú nás zločiny Dzurindu a Mikloša, kedy presadili, že strategické podniky sa predávali modelom, minoritný vlastník ale manažérska kontrola. Vďaka tomu sme po x rokoch boli nútený predať vysoko lukratívny Slovak Telekom, keďže minoritný akcionár Deutsche Telecom neumožnil vyplatiť dividendy. Nakoniec tak vláda SR predala Telekom, lebo inak by aj tak z toho nemala nič. Šialene tunelovanie bolo v distribúciách, kde minoritný akcionár si vyberal zisky, cez fiktívne poradenské služby. Je to dokonalá ekonomická vlastizrada, pokračuje v šľapajach ktoré mu nastavil Dzurinda s Miklošom.

Najväčší ekonomický zločin privatizácia SE, možno nebude dokonaná za tejto vlády. Vďaka nebetyčnej neschopnosti talianskych manažérov, sa uzavretie privatizácie posúva až po dokončení dostavby Mochoviec. Nakoniec je memorandum o porozumení, ráta s tým že potom získa štát väčšinu, ale aj tak sa ráta s tým, že súkromný investor EPH Daniel Křetínský získa manažerskú kontrolu.

Čaká nás dlhý a ťažký boj s cieľom zabrániť tento scenár. Pokiaľ však v tom čase bude vo vláde Sulík, je to definitívne stratené.

Finančne podporiť môžte publikované videá príspevkom na účet:
SK92 7500 0000 0003 2623 8393,
alebo pomocou služby Patreon:
https://www.patreon.com/romanmichelko

0 komentárov