Británia si z koronavírusu nič nerobí. Odborníci neskrývajú údiv.

14. mar. 2020 | Komentované správy, Koronavírus

Zdroj obrázka:

Naturalizmus: Veľká Británia nerobí žiadne radikálne opatrenia na boj s koronavírusom, hoci vedia, že je tam poriadne rozšírený. Aj keď si kontinentálna Európa či iné časti sveta môžu ťukať na čelo, je výborné, že tu máme tento ostrov s odlišným prístupom.

Lebo ak po pár mesiacoch budeme vidieť, že Veľká Británia nemá väčšie obete ako iní, za to kontinentálna Európa si svojimi radikálnymi opatreniami vyvolala ekonomickú krízu s oveľa vážnejšími humanitárnymi dôsledkami, budeme vedieť, že sme urobili v dôsledku paniky chybu.

V opačnom prípade sa bude vedieť poučiť Británia.

Aj keď je otázne, čo si kladie britská vláda za (skrytý) cieľ.

Ak by Británia v dôsledku podcenenia a masového rozšírenia nákazy stratila hmatateľnú časť postproduktívnej populácie a malú časť menej odolnej produktívnej populácie, potom im jednak stúpne HDP v prepočte na hlavu, ale tiež ušetria množstvo peňazí na sociálnom a zdravotnom systéme.

Posadnutosť peniazmi a posadnutosť ľudským životom tu stoja výrazne proti sebe a ani jedna z nich nie je úplne vhodná.

Trochu vírusu vo vzduchu umožnilo, aby sa tieto pozície lepšie vyfarbili.

Boris Johnson hrá vabank.

Ak Británia dopadne ako Taliansko alebo ešte horšie a Nemecko to, naopak, ustojí, zvezie sa to na Johnsonovu hlavu s vážnymi politickým dôsledkami pre jeho stranu.

V opačnom prípade ekonomika Británie bude na tom výrazne lepšie ako ekonomiky EÚ.

A možno sa v Británii upokojujú tým, že s korunou predsa večne úspešne žijú.

Británia si z koronavírusu nič nerobí. Odborníci neskrývajú údiv. 1Údiv na strane odborníkov a otázky zo strany britských občanov vzbudzuje prístup…

Source: Británia si z koronavírusu nič nerobí. Odborníci neskrývajú údiv

0 komentárov