Môže turecká ofenzíva vzkriesiť spiaci Islamský štát?

9. okt. 2019 | Komentované správy, Dvojité metre

Zdroj obrázka:

Ak ste dodnes netušili ako mohlo vzniknúť niečo tak zverské ako je Islamský štát, po dnešku, mnohé z týchto otázok dostávajú jasnú odpoveď. Vznikol len preto, lebo ho založili a podporovali takí ako Turecko, Saudská Arábia a spol. Potrebovali ho, lebo práve barbari z Islamského štátu mali urobiť za nich špinavú robotu. Turecký prezident Erdogan čakal že islamisti zničia Kurdov. Nestalo sa. Kurdi barbarov rozdrvili. A tak Erdogan zhodil masku a rozhodol sa, porátať s Kurdmi sám….pred očami celého sveta. Dnes vytiahol do boja proti tým, ktorí reálne bojovali proti nebezpečným fanatikom z Islamského štátu. Turecko sa dnes už neskrývane postavilo na stranu týchto islamistických šialencov.

A čerešnička na torte na záver….udialo sa tak za podpory Spojených štátov amerických. To oni dali Erdoganovi voľnú ruku pri zabíjaní Kurdov. A Kurdi? Tí už kruto pochopili starú pravdu, že USA nikdy nemajú žiadnych spojencov, ale jedine svoje vlastné záujmy. Keď už pre nich Kurdi prestali byť dôležití, hodili ich cez palubu, ako prašivého psa. A zrejme Američanom hrá do kariet aj to, že Islamský štát môže teraz opäť nabrať na sile. Veď vlastne sa neudeje nič nové pod slnkom. To len nepriateľ ich nepriateľa sa opäť raz stane ich priateľom. Niekto ten Irán, Sýriu, či Rusko predsa musí poraziť….

Môže turecká ofenzíva vzkriesiť spiaci Islamský štát? 1

Dnes už podľa expertov Islamský štát nemá takú silu ako v roku 2014. Pokiaľ by však jeho bojovníci utiekli zo zajatia, v ktorom ich držia Kurdi,

Source: Môže turecká ofenzíva vzkriesiť spiaci Islamský štát?

0 komentárov