Šéfredaktor Denníka N Kostolný: Prečo zverejňujeme Kočnerovu Threemu

14. aug. 2019 | Komentované správy

Zdroj obrázka:
Podľa šéfredaktora Denníka N, je zverejnenie „Kočnerovej komunikácie vo verejnom záujme“. Súhlasíme, je vo verejnom záujme. Ale vo verejnom záujme je uverejnenie celých 600 strán komunikácie. V celku, naraz a bez interpretácií. Naviac, a to je ešte dôležitejšie, po ukončení vyšetrovania a súdu! Alebo, ak by vyšetrovanie smerovalo do outu, tak mimoriadne aj v jeho priebehu. Ale v tomto prípade zatiaľ všetky relevantné strany deklarujú vo vyšetrovateľov dôveru, koniec koncov tí majú jasné priebežné výsledky.
Kostolného argumentácia je falošná a nelogická. Stačí si len rozobrať samotný jeho text, aby bolo vidno, že N-ko vyšetrovanie ohrozuje. Šéfredaktor (!) na jednej strane píše, že vyšetrovatelia „všetky dôležité úkony už zabezpečili“. Takže teraz je podľa neho dobré, že stovky strán z Kočnerovej Threemy „má aj verejnosť“. Na druhej strane súčasne píše, že „zvažujú každé jedno slovo“, aby neuverejnili „niečo, čo by mohlo ohroziť vyšetrovanie“. – Na to sa nedá povedať iné, len že sú to borci v tom Denníku N, keď sú schopní posúdiť, čo by mohlo ohroziť vyšetrovanie v prípade, ktorý ma desiatky tisíc strán dokumentácie a čaká ho náročný súdny spor. Zjavne majú dôkladné informácie z vyšetrovania (irónia a možno ani nie…). Načo to zakrývať, aj tak sú už súčasťou vyšetrovacieho tímu, veď oni to musia najlepšie vedieť posúdiť…
Nie. To, čo robí N-ko je v skutočnosti bohapustá a jednostranná politika. Problém s ich „zverejňovaním“ Kočnerovej Threemy je, že N-ko 1) si z nej vyberá to, čo sa mu hodí, 2) dávkuje vtedy, kedy sa mu to hodí a 3) to, čo uverejňuje nie je prepis, ale vysoko interpretované krátke útržky.
Zjavne sme tu svedkami oveľa viac predvolebnej kampane, než zohľadneného verejného záujmu. Cieľom je usmažiť SMER, z komunikácie si povyberať, čo sa hodí a nagradovať to v čase, synchronizovane s inými subjektami. Napr. núka sa hypotéza, že s končiacimi prázdninami, resp. uhorkovou sezónou je na september potrebné naservírovať pre slušňákov niečo na tribúny a pre protestujúcich. Začiatkom augusta sa preto začalo s nižšími figúrami (Bödörom, Milanom) a teraz sa už predhodili veľké ryby – Kali s Hranolom.
Pri talianskej stope vraždy Kuciaka so snúbenicou sme vyzývali, že si treba počkať. A kde je dnes talianska stopa v Kuciakovom prípade? Aj teraz odporúčame počkať si na celú komunikáciu. Nielen na výňatky vybrané Monikou Tódovou a spol. z očividne bočnými úmyslami.

[visual-link-preview encoded=“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″]

0 komentárov