Zmeňme systém, nie figúrky

3. aug. 2019 | Nekomentovaný výber

Zdroj obrázka:
Tak ako je to s Gorilou 2005-6? Kto za ňu nesie zodpovednosť?
Dnes z liberálneho mainstreamu zovšadiaľ počujeme: Smer je zlo, jeho vláda musí padnúť, nesie zodpovednosť, celé je to prehnité…
A za pôvodnú Gorilu nesie politickú zodpovednosť kto? Čo napr. aj taký Beblavý?
Do roku 2006 štyri roky štátnym tajomníkom. Kaníkov zástupca na ministerstve. To máme akože vážne veriť, že on o ničom nevedel? Ako to chodí? V kuloároch nič nezapočul?
Tom Nicholson v svojej knihe Gorila napísal o únose a dobytí štátu, o armáde ľudí nasadenej do verejnej správy, ktorá umožňovala rozkrádanie tendrov, o kupovaní ministrov. A Beblavý čistý ako ľalia?
Tak buď bol úplne neschopný, že si nevšimol, ako mu štát uniesli rovno pred nosom, alebo prinajmenšom vedel a… ticho toleroval. A on má byť dnes garantom zmeny?
Trubanovo čáry-máry-fuk a z Beblavého je “nový” politik. To vážne?!
No a čo na to liberálny, objektívny a najmenej dvakrát overovaný mainstream? Ten sa tieto otázky nechce spýtať? Alebo mu tiež nejde až tak o pravdu, ako o zmenu moci?
Všetci dnes hovoria o očiste verejného priestoru. Sme za, poďme do toho. Ale nám nestačí len Kočner. Chceme aj Gorilu. A dôsledne. Že vraj tu máme novú generáciu politikov. Kto z nich nemá linky na jedných alebo druhých, aby zagarantoval, že policajti naozaj všetko poriadne a bez zásahov vyšetria?!
Alebo to skončí ako s Lipšicom, ktorý bol počas Gorily ministrom spravodlivosti, tiež si pri tom únos štátu nevšimol(!) a nakoniec mu to dali na starosť ako ministrovi vnútra?

[visual-link-preview encoded=“eyJ0eXBlIjoiZXh0ZXJuYWwiLCJwb3N0IjowLCJwb3N0X2xhYmVsIjoiIiwidXJsIjoiaHR0cHM6Ly9rb21lbnRhcmUuc21lLnNrL2MvMjIxNDIxNDIvbmVzdGFjaS1obGFkYXQtZG9rb25hbHljaC1zZXJpZm92Lmh0bWwiLCJpbWFnZV9pZCI6LTEsImltYWdlX3VybCI6Imh0dHBzOi8vbS5zbWVkYXRhLnNrL2FwaS1tZWRpYS9tZWRpYS9pbWFnZS9zbWUvNC80Mi80MjcyODM0LzQyNzI4MzRfMTIwMHgucG5nP3Jldj00IiwidGl0bGUiOiJabWXFiG1lIHN5c3TDqW0sIG5pZSBmaWfDunJreSIsInN1bW1hcnkiOiJBZDogxIxha8OhIG7DoXMgem1lbmEgYWxlYm8gbGVuIHbDvW1lbmE/IiwidGVtcGxhdGUiOiJ1c2VfZGVmYXVsdF9mcm9tX3NldHRpbmdzIn0=“]

https://komentare.sme.sk/c/22142142/nestaci-hladat-dokonalych-serifov.html

0 komentárov