Tomáš Janco: Formy politického sebaklamu

3. aug. 2019 | Nekomentovaný výber

Zdroj obrázka:

Tomáš Janco: Formy politického sebaklamu 1

Pán Chmelár je veľmi kulantný a inteligentný človek a dôkazom toho, že niektoré formy politického sebaklamu si vyžadujú veľmi inteligentnú myseľ, a že sa dajú úplné nezmysly podať dobre čítateľným spôsobom.

Tvrdí, že problémom nie je korupcia ale kapitalizmus, a že problémom nie je, že sedí politická žaba na čistom prameni, ale ten zlý kapitalizmus a súkromný zisk.

Problém, ktorým to ilustruje je politizovanie protestov v Prahe a Za slušné Slovensko (a musím súhlasiť, že ktokoľvek, čo má aspoň dva mozgové neuróny, túliace sa v lebke, musel vidieť, že Za slušné Slovensko bude absolútne politizované). Odvoláva sa na to, že pán Šeliga vstúpil do politiky, medzi Kiskových Žaluďov.

Moja otázka znie: Kde je v tom celom kapitalizmus?

Rozumiem, že národno-tradicionalistické krídlo politiky je v súčasnosti presýtené socialistickým myslením a nostalgiou za komunizmom, ale chcel by som vám do tej socialistickej selánky vliať trocha reality: Všetky problémy, ktoré dnes nenávidíte sú priamymi, či nepriamymi výsledkami ľavicovej politiky.

Ľudia hovoria: “Ako môžeš označovať XY za ľavicovú stranu, veď ľavica je podpora bežného ľudu.”
Ja hovorím: Absolútne sa mýlite. Ľavica je o revolučnej zmene spoločnosti z mocenského centra. O násilnej zmene ľudskej nátury, pod povznesenými heslami, a bola takou od čias Jakobínov.
Predvčerom máte heslá o slobode rovnosti a bratstve, ktoré sa skandujú na popravách, ktoré vyzabíjajú väčšinu elity.
Včera ste mali výzvy k spojeniu proletariátu a vláde pracujúcich- v čom zakysli včerajší idealisti, ako pán Chmelár, či pán Žižek, aj keď to reformulujú ako demokratizáciu ekonomiky. Pod zámienkou vlády pracujúcich, včerajších povznesených hesiel, zomrelo vyše sto miliónov ľudí na celom svete a stála nevyčísliteľné kultúrne zdroje, či už sú to zničené budovy a kostoly zmenené na plavárne, zabití duchovní a intelektuáli, či metafyzická škoda, ktorá sa udiala na zákone a ľudskej mentalite.

Dnešné heslo je rovnosť. V postmoderne ľavica rezignovala na pokrvné zväzky národa, rezignovala aj na slobodu, ktorú používa už len ako dymovú clonu, za ktorou ukrýva vynútený morálny úpadok. Dnešným heslom ľavice sa stala rovnosť. A prelud rovnosti, sociálnej rovnosti, sa tiahne každou stranou hlavného prúdu.

Všetko, čo nenávidíte na liberalizme je dôsledkom ľavicových opatrení a prehnanej “demokratizácie”. Všetka moc megakorporácií je dôsledkom ľavicových opatrení. Európska únia nie je kapitalistická: je to syntéza fašizmu a marxizmu.

Kde je kapitalizmus a trhová sloboda v šafarení veľkých finančných skupín? Veď celé zákonné odvetvia sú nimi riadené cez moc štátu! Pod zámienkou VAŠEJ OCHRANY nad vami cez ľavicové opatrenia prevzali kontrolu! Megakorporácie sú dotované zo štátnych peňazí! Na malých podnikateľov sú kladené podmienky, v ktorých nie sú schopní prežiť!

Tlačí facebook na menej štátu? Nie! Spolupracuje so štátmi! Každá megakorporácia chce viac štátu v našom živote lebo čím viac ho je, tým viac kontroly majú cez politikov!
A ak vidím nejakú rolu štátu, ktorú celým srdcom podporujem, sú to protimonopolné opatrenia a opatrenia obmedzujúce dosah korporátnej sféry na našu trhovú a osobnú slobodu a verejnú mienku!

Kde je kapitalizmus a trhová sloboda pri skorumpovaných mimovládkach? Väčšina ich financovania pochádza zo štátnych zdrojov a sú napojené nepriamo aj priamo na úrady!

Kde je kapitalizmus a trhová sloboda v masovej migrácii?! Veď štát nám bráni brániť sa! Štát nám bráni kritizovať podstatu týchto problémov! Štát otvára hranice a vnucuje integráciu, ktorá nepríde! Imigranti nevolia viac slobody po svojom príchode! Volia viac štátu a viac daní, pretože sú živení zo zdrojov štátu a strany ktoré volia kritikom zapchávajú ústa!

Kde je kapitalizmus a trhová sloboda v LGBT agende? Celá agenda je živená zo štátnych peňazí a kritika je zakazovaná štátnou mocou! Propaganda sa pchá do hláv deťom v štátnych školách!

Rozpad rodiny a negatívna demografická krivka? Kto tlačí ženy do pracovného procesu a do škôl, ktoré nie sú zlúčiteľné s rodinným životom? Kto tlačí na voľný pohyb pracovných síl? Kto absolútne zničil ekonomickú funkciu rodiny, prerasteným sociálnym systémom? Kto zo sociálneho systému, ktorý je z našich peňazí systematicky podporuje rast najmenej produktívnych častí obyvateľstva?!

A pán Chmelár chce hlbšiu demokratizáciu! Vznikli tieto problémy nedostatkom demokracie?! NIE! Vznikli v dôsledku toho, že každý volí o všetkom, vrátane vecí, do ktorých mu nič nie je! Vznikli, pretože stačí, aby ktokoľvek presvedčil väčšinu o akejkoľvek sprostosti a väčšina mu môže dať mandát na čokoľvek! Moc odišla z rúk spoločnosti do rúk politiky!
Nepotrebujeme viac demokracie, potrebujeme viac obmedzení dosahu politiky na život bežných ľudí! Nepotrebujeme zrušiť kapitalizmus, potrebujeme zrušiť fašistické prepojenie korporátnej sféry a štátu a postmodernú kultúrno-marxistickú sociálnu politiku, ktorá deformuje prirodzené národné mravy a rozkladá vieru!

Problémom je presne žaba na čistom prameni!

Riešením nie je vymeniť jednu žabu za druhú! Riešením nie je viac politiky a viac pravidiel v každodennom živote: Násilím vynucovaných pravidiel, ktoré sa VŽDY OBRÁTIA PROTI NÁM V PROSPECH VLÁDNUCEJ POLITICKEJ TRIEDY!

Riešením je menej politiky! Riešením nie je iný, ešte ezoterickejší systém, ktorého OBDOBY NIELENŽE NEFUNGOVALI, ALE ZLYHALI TAK MONUMENTÁLNE, ŽE ZABILI MILIÓNY ĽUDÍ! Riešením je to, aby spoločnosť prevzala znova kontrolu nad sebou, a aby politika bola obmedzená len na sféry, v ktorých je nevyhnutná!

Pán Chmelár vie veľmi príjemne písať. Odporúčam mu pustiť sa do beletrie a prestať s politikou. Mohol by aj napísať nejaký utopický román. V románe by mohol dokonca jeho vytúžený politický systém fungovať… narozdiel od reality.

[su_spacer size=“10″]

[su_spacer size=“10″]
Zdroj: Tomáš Janco – Za víťazné Slovensko

0 komentárov