Kotleba: „Blaha zradil!“ vs. Blaha: „Ja bojujem, Kotleba sa priživuje“

2. apr. 2019 | Nekomentovaný výber

Zdroj obrázka:
Blaha zradil! Svojim hlasovaním zabránil zverejneniu vojenskej zmluvy s Američanmi

Ľuboš Blaha – odpoveď:

Fíha, Kotleba na mňa hlúpučko zaútočil vo svojom videjku. Ohľadom hlasovania na dnešnom eurovýbore. Rokovali sme o dohode s USA. A ja som vraj zradil.

Takže takto, mojko:

  1. JA BOJUJEM, KOTLEBA SA PRIŽIVUJE

Na rokovaní s MZV aj dnes s Gajdošom som 90% diskusie viedol ja. Bol som to ja, kto griloval úradníkov na MZV, bol som to ja, kto griloval Gajdoša. Bol som to ja, kto argumentoval, kto tlačil, kto trval na vysvetleniach.

Videlo to kopu svedkov a bolo tam kopu kamier, takže Kotleba si môže vymýšľať, koľko chce, bude za idiota. Kotlebovci tam boli do počtu. Ako vždy.

  1. SEDIA TAM AKO MUMÁCI A NIČ NEVEDIA

Kotelbovci túto tému iba politicky zneužívajú. Na rokovanie na MZV došli absolútne nepripravení a keby som sa nepýtal ja, tak by tam len tak hulákali ako v krčme, bez jediného vecného argumentu.

Potvrdzuje sa, čo hovorím už roky. Poslanci tejto strany len sedia na výboroch ako mumáci, nič nepovedia a pritom sa hrajú na najväčších hrdinov. Sú nekompetentní a nepripravení. Dnešný výbor to potvrdil.

Oháňajú sa Slovenskom, ale v skutočnosti nemajú na to, aby ho chránili. Aj keby chceli.

  1. BOL SOM TO JA, KTO DOTLAČIL GAJDOŠA K ZVEREJNENIU

Na výbore sa mi podarilo dotlačiť ministra Gajdoša k prísľubu, že nám zverejní pracovné návrhy DCA. Mne samému.

Po tom, čo sme toto riešili 40 minút a konečne sa to podarilo, ozval sa poslanec Paška, že chce prijať uznesenie, aby nám pracovné návrhy DCA zverejnil Lajčák. Pýtal som sa, načo? Však nám ich sľúbil Gajdoš! Ale – politika.

4.KEĎ SI NIEKTO LEN POTREBUJE KOPNÚŤ

Ja len, že Lajčák už predtým povedal, že to neurobí a pracovné drafty nezverejní, lebo rezort diplomacie to nemôže urobiť z úcty k partnerom, s ktorými vyjednáva. Bol by to precedens a už by nikto nikdy s MZV nerokoval. Logicky.

Nemusí sa nám to páčiť, ale riešenie sa našlo: zverejní to Gajdoš. Skvelé! Bol som rád, že som to vyjednal.

Ale zjavne niekomu nejde len o zverejnenie, zjavne si z toho niekto potrebuje robiť politiku. A tak sa hlasovalo o tom, že nech to zverejní Lajčák. Len-tak z trucu. To isté, čo už ide zverejniť Gajdoš, má zverejniť Lajčák. A just.

Absurdné? Áno. Dá sa za to hlasovať? Nie. Tak sme sa zdržali.

Ale Kotlebovci nerozmýšľajú, disciplinovane zdvihli ručičky a myslia si, akí sú hrdinovia. Pritom sú na smiech.

  1. KOTLEBA ZAREZAL HARABÍNA A BUDE REZAŤ/RÚBAŤ AJ ĎALEJ

Priatelia, nenechajte sa ovplyvňovať Kotlebom. Keď cítil, že mu ohrozuje voličov Harabín, tak neváhal a išiel do prezidentských volieb, aby ho oslabil. Vďaka nemu sa Harabín nedostal do druhého kola.

Teraz Kotelba cíti, že mnohí jeho voliči mu kašľú na neonacistické bludy a volili ho preto, lebo bol hlasom odporu proti systému.

A keď títo ľudia vidia, že na okolí sú ďaleko inteligentnejšie, vzdelanejšie, humánnejšie a efektívnejšie formy odboja proti systému a opúšťajú Kotlebu, tak prská na všetky strany. A sabotuje snahy iných.

Najnovšie si vybral mňa. Lebo cíti, že moje argumenty oslovujú množstvo protestných voličov. A má strach. Preto tento hlúpy útok.

  1. KOTLEBA AKO PILIER ESTABLIŠMENTU

Nebudem oplácať. Len vysvetľujem: Kotleba je pre systém požehnaním. S jeho stranou nikdy nikto nepôjde. Je zárukou, že prostestný hlas ostane izolovaný. A presne to potrebuje establišment.

Navyše sa sa obklopil ľuďmi, ktorí nevedia narátať do desať a teda nikdy nič inteligentné od nich nevyjde – ak aj prídu s dobrým nápadom, realizácia je vždy nekonečne amatérska a trápna.

K takejto „opozícii“ si systém môže tlieskať. Pretože nikdy nebude alternatívou a vždy bude len likvidovať iné reálne alternatívy. Nečudoval by som sa, keby Kotlebu niekto živil práve za týmto účelom. Aby udržiaval establišment.

  1. VÁŽIM SI VOLIČOV

Ja sa ním však nebudem zaoberať a dobre viete, že to dlhší čas nerobím. Dlhé roky som ho kritizoval z mojich antifašistických pozícií a pochopil som, že to nemá zmysel. Lebo ľudia si túto kritiku vzťahujú na seba a ohradzujú sa, že ich niekto nálepkuje ako fašistov. Toto nie je cesta.

Ľudia, čo volia Kotlebu, ho volia preto, lebo nemajú lepšiu protisystémovú alternatívu. Nie sú to krajní pravičiari, zväčša sú to bývalí voliči Smeru, KSS či iných ľavicových strán. A ja si ich vážim. A alternatívu chcem ponúknuť. Na rozdiel od Kotlebu.

  1. MNE IDE O VEC – AMERIČANIA NEPREJDÚ A NIE VĎAKA KOTLEBOVI, ALE VĎAKA NÁM

Kotleba iba zneužíva dôveru ľudí. A likviduje alternatívu. Preto útočí na Harabína, preto útočí na Blahu, preto útočí na každého.

Dnes zasa len ukázal, že mu nejde o vec.

Ale mne je to jedno. Mne o vec ide:

žiadne základne, žiadni vojaci, žiadne muničné sklady a žiadne porušenie suverenity. Američania neprejdú.

Na tomto nenesie Kotleba ani milimeter zásluhy, práve naopak. Len sa priživuje.

Ak na tom niekto nesie zásluhu, tak sme to my.

A ideme ďalej. Tak nezavadzaj, človeče, už si toho pokazil dosť.

PS: Z času na čas je dobré si to tu prečistiť aj od aktivistov ĽS-NS, tak sa prosím ukážte, neostýchajte sa 🙂

Zdroje:

0 komentárov