Redakcia: Vážený pán predseda

22. mar. 2019 | Nekomentovaný výber

Zdroj obrázka:

Vážený pán predseda,
už niekoľkokrát v minulosti sme Vám v mene poslucháčov internetového rádia Slobodný vysielač, posielali pozvánku do niektorej z našich relácií respektíve žiadosť o rozhovor pre naše rádio. Nikdy doteraz ste tejto našej žiadosti nevyhoveli. Brali sme to tak, že Vaše odmietnutie bolo motivované predovšetkým Vašou snahou uchrániť sa od onálepkovaniu zo strany takzvaných mienkotvorných medií, ktoré by Vás následne mohli kritizovať za to, že podporujete „podozrivé“ médiá, s ktovie akými cieľmi a zámermi. Chápeme, že ste boli ako premiér vystavený väčšiemu tlaku a je preto pochopiteľné, že ste si chceli v exponovanej funkcii predsedu vlády ušetriť prípadné zbytočné problémy.

Avšak na základe Vášho posledného, silného a značne emotívneho vystúpenia na tlačovej konferencii zo dňa 21.3.2019, si dovoľujeme zopakovať žiadosť o Vaše prípadné vystúpenie v rádiu Slobodný vysielač.

Naša ponuka je mienená poctivo, pretože sa snažíme robiť nezávislú žurnalistiku, bez akýchkoľvek postranných cieľov, či skrytých zámerov.

Boli by sme preto veľmi radi, keby ste na základe tejto žiadosti svoj doterajší postoj voči Slobodnému vysielaču preskúmali a prehodnotili. Sme a budeme kritickí, avšak nie fanatickí. Hľadáme pravdu a chceme poctivé odpovede.

Presne o tomto by ste sa ľahko presvedčili z nášho archívu, pokiaľ by ste si z neho vytiahli napríklad analytické relácie, ktoré sme odvysielali hneď po zavraždení Jána Kuciaka a jeho partnerky. V predstihu sme odmietli takzvanú taliansku stopu a naopak odporučili sme sledovať indície, viažuce sa priamo k osobám oboch zavraždených, čo napokon vyšetrovanie aj potvrdilo.

Na Vašej poslednej tlačovej besede ste uviedli, že sa púšťate do boja s novinármi, ktorí podľa Vašich slov klamú, skresľujú realitu a namiesto informovania robia politiku. Máme za to, že v danej situácii sa už prípadných politických škôd, plynúcich z Vášho vystúpenia v našom rádiu, báť nemusíte.

Prosíme Vás preto, aby ste zvážili túto našu žiadosť. Pochopiteľne, že sa prispôsobíme Vašim časovým možnostiam, s tým, že Vám dávame k dispozícii poslucháčsky najsledovanejší vysielací čas. Férové, aj keď kritické zaobchádzanie z našej strany Vám garantujeme. Pozvánku dávame na vedomie aj našim poslucháčom, ktorí si ju môžu prečítať tak na našej webovej, ako aj na facebookovej stránke. Rovnako tak ich budeme informovať aj v prípade Vašej reakcie, či ne-reakcie.

Vopred ďakujeme za Vašu odpoveď a veríme v dôkladné zváženie našej ponuky.

S úctou:
Boris Koroni – štatutár rádia Slobodný vysielač

0 komentárov