Komentár Petra Marmana: Výnimočný stav

25. máj. 2017 | Nekomentovaný výber

Zdroj obrázka:

Komentár Petra Marmana: Výnimočný stav 1

Výnimočný stav je z definície stav ohrozenia štátu. Francúzsko ho vyhlásilo 14. novembra 2015. Nový prezident teraz žiada jeho predĺženie. Po schválení parlamentom bude výnimočný stav vo Francúzsku trvať nepretržite už dva roky.
Príčinou jeho zavedenia bola séria teroristických útokov so stovkami obetí a zranených. Počet takýchto útokov však v Európe narastá geometrickým radom. Ako som sumarizoval včera, všetky útoky s obeťami na životoch od začiatku migračnej krízy mali v pozadí islamský radikálny motív. Francúzsko je krajina EÚ s najvyšším podielom moslimov v populácii. Nie náhodou má výnimočný stav. A prognózu jeho zrušenia si ľahko domyslíte.
Slovník definuje význam prídavného mena „výnimočný” nasledovne: ktorý sa javí ako výnimka, nevšedný, neobyčajný, mimoriadny, zvláštny. Keby to nebolo tragické, bolo by to na zasmiatie. Francúzi majú výnimočný čas. Žijú si výnimočne nepretržite.
Žiaľ, dotýka sa to aj nás. Lídri EÚ (nám dávaní za vzor) sa úmyselne vyhýbajú pomenovaniu príčiny problému: Islam v jeho súčasnej nereformovanej podobe. Ten je totiž súčasne náboženstvom a zároveň politickou ideológiou. Ideológiou s jasne definovanými spoločenskými cieľmi priamo v centrálnom náboženskom texte – Koráne, ktoré vyslovil centrálny prorok – Mohamed. Hlavným ideologickým cieľom moslimov je obrátiť všetkých na Islam.
Zasahovanie Západu na Blízkom východe moslimov provokuje. Platí jednoduchá zákonitosť. Čím viac násilia na Blízkom východe, tým viac radikálnych moslimov, tým viac moslimských utečencov v Európe, tým viac radikálov medzi nimi, tým viac teroristických útokov v Európe. Preto riešenie teroristických útokov spočíva v dvoch kľúčových bodoch:
1. Čím skôr ukončiť násilie na Blízkom východe s návratom utečencov naspäť do bezpečnej vlasti.
2. Tunajších moslimov postaviť pred ultimatívnu požiadavku reformy Islamu – oddelenia náboženského a spoločenského života alias sekularizácie tak, ako to máme v Európe zaužívané.
Ukončenie zasahovania Západu na Blízkom východe však narazí na hrubý egoizmus oligarchických kruhov Západu. Sekularizácia Islamu zasa na náboženský fundamentalizmus Blízkeho východu. Oboje sa javí ako neprekonateľné.
Nesvojprávni lídri EÚ namiesto toho, aby riešili centrálne problémy, snažia sa dočasne uvoľniť tlak a problém exportovať. Čelíme už otvorenej snahe zmeniť etnické zloženie populácie u nás. Všetko pod pokryteckým pláštikom ľudských práv, diverzity, multikultúrneho obohatenia a náboženskej tolerancie. S každým ďalším teroristickým útokom tlak na Západe však narastá, hraná trpezlivosť viac a viac končí a že nejde o tieto ciele je a bude čoraz okatejšie.
Rýchle si užime bežný život. Onedlho budeme aj my žiť trvalo výnimočne. Jedine, že by sme sa nedali kúpiť.

Zdroje:

 

Výnimočný stav je z definície stav ohrozenia štátu. Francúzsko ho vyhlásilo 14. novembra 2015. Nový prezident teraz ž…

Posted by Peter Marman on 25. máj 2017

0 komentárov