Slovenský liek na Covid-19 smeruje na liekovú agentúru. Do 24 hodín likviduje až 98 % vírusovej nálože.

15. júl. 2022 | 3 komentáre

Zdroj obrázka:

Biotechnológovia zo slovenskej spoločnosti Selecta Biotech publikovali prvotné predklinické dáta ich vlastného lieku na COVID-19. Výsledky testov na vzorkách odobratých pacientom s COVID-19 preukázali schopnosť liečiva redukovať množstvo koronavírusu v infikovaných bunkách až o 98 %, a to v priebehu len 24 hodín od jeho jednorazovej aplikácie. Ide nepochybne  o jeden z najsilnejších a najsľubnejších výsledkov slovenského biomedicínskeho segmentu za posledné obdobie, pretože otvára priestor na účinnú a vysoko špecifickú liečbu pacientov s ťažkým priebehom COVID-19.

3 komentáre

  1. Posledné, čo Pharma biznis zaujíma, je vyliečiť pacienta.
    Tak aby niekto z tímu výskumníkov neskončil vypadnutím z okna. Alebo pri autonehode.
    Ako o ivermektín za 20 centov nebol záujem, prednosť dostal remdesivir za 3000 €.

    Odpoveda
  2. A čo Matovič, prečo do toho neinvestuje pár miliárd Eur? Už sme tak či tak zadĺžení, ale toto môže byť „investícia veku ľudstva“…alebo aj typický slovenský prúser, keď výsledok výskumu „zhltne“ nejaký cudzí investor za pár tisícok do kapsy tímu bádateľov – a bodka.

    Odpoveda
    • Kritik, tato vlada nikdy nic neinvestuje do toho , co je pre dobro ludi, to uz dokazali viacej krat a stale to znova dokazuju, ze ludi maju v paži. Podla toho, co sa deje vo svete, tak to skonci tak, ze sa do toho obuje nejaky „filantrop a dobrodinec“, odkupi to a upraví tak, aby to neliecilo, zial to je dnesna realita, kto to nevidi, tak to nechce vidiet… Kym zlo nezmizne z tejto planety, tak sucastne vlady budu proti ludom a nie pre ludi…

      Odpoveda

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *