Plynová kríza v Európe sa zďaleka nekončí, firmy z USA na nej zarábajú.

8. jan. 2022 | 1 komentár

Zdroj obrázka:
Kto by to bol len povedal, ako nám teraz budú pekne USA finančne ťažiť z plynovej krízy v Európe. Až má chuť človek opýtať sa, že či toto náhodou nebol cieľ Američanov, dosiahnuť stav, kedy svojim neúnavným tlakom proti ruskému projektu Nordstream II, dosiahli situáciu, kedy „zachraňujú„ Európu svojim skvapalneným plynom
No ale nič, zrejme to môžeme pustiť z hlavy, lebo čosi tak neekologické, ako je vozenie amerického plynu naprieč celou planétou iste nebude EÚ aj s jej greendealom dlhodobo tolerovať. Viete si predstaviť tie emisie CO2, ktoré po ceste do Európy vyprodukujú americké tankery? Toto Brusel iste stopne a určite sa tak stane po veľkom tlaku ochranárov, ktorí tak citlivo vnímajú produkciu CO2, že nám tento rok odporúčali nejesť kaprov na Vianoce.
No. Už len žeby to nakoniec bolo celé inak….

1 komentár

  1. A čo Grétka? Má z predaja plynu dividendy? Alebo prečo mlčí pri naftovom pohone tankerov prevážajúcich ťažký skvapalnený plyn? Alebo vie niečo, čo my nevieme? Že vraj us-tankery berú skvapalnený plyn z ruských fabrík na Jamale a tak nie je ich logistika taká neekologická?

    Odpoveda

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *