Gazprom zvažuje zastavení dodávek plynu do Evropy, píše Kommersant.

31. mar. 2022 | 5 komentáre

Zdroj obrázka:

Ruský energetický gigant Gazprom zvažuje možnost zastavení dodávek zemního plynu do „nikoli přátelských“ zemí a vyhodnocuje možné důsledky. Informoval o tom list Kommersant s odvoláním na nejmenované zdroje. Německo v očekávání problémů s dodávkami suroviny ve středu vyhlásilo kvůli hrozbě omezení dodávek stupeň včasného varování, což je první ze tří varovných stupňů. Česko k podobnému kroku zatím nepřistoupilo.

5 komentárov

  1. nuž,toto nedopadne dobre,podniky pojdu do šípok a aj veľa domácnosti bude mať problém vôbec prežiť-toto všetko vdaka našim americkym zradcom vo vláde

    Odpoveda
  2. Kdo prodává ten rozhoduje, v čem se bude platit a při tom jak povíšeně se OjroJůůůůůnie chová tak už to mělo být dávno, včetně ropy.

    Odpoveda
  3. Veď západné „elity“ chceli predsa Veľký reset, no tak ho teraz mať budú :)))
    Dementi.

    Odpoveda
  4. Deň „D“ sa blíži!!! Buď bude EU spolupracovať a bude platiť za dodávku Ruského plynu v Rubľoch, alebo sa môže pripraviť, že Rusko zastaví dodávku plynu do EU!!! Je tu ešte síce jedna možnosť, že EU nakoniec bude platiť za dodávku Ruského plynu zlatom. Čo poviete na to? To by šlo. Uvidíme ako sa táto situácia z dodávkou Ruského plynu nakoniec vyrieši. Rusko už inak jasne deklarovalo svoj postoj k danej situácii a nemyslím si, že Rusko už neustúpi zo svojho pôvodného rozhodnutia. Teraz to je už čisto na rozhodnutí EU, ako sa zariadi. Rusko jasne povedalo, že plyn nebude dodávať do EU zadarmo. Rusko nie je žiadna charita. EU bez Ruského plynu utrpí obrovské straty. Ekonomika EU sa otrasie v základoch a zrejme dôjde tým pádom aj k poklesu životnej úrovne v celej EU!!! Putin si to pripravil veľmi dobre. Lišiacky pripravil EU o výhody ktoré EU doposiaľ mala v rámci vzájomných obchodných sťahov. Putinovi sa podaril Husársky kúsok, keď skúpil akcie Gazpromu za minimum. Predpokladá sa, že na tom zarobilo Rusko cca 20 miliárd v priebehu 48 hodín. Toto sa raz zapíše do učebníc ekonómie a bude sa to učiť na vysokých školách. Mysleniu zdar!!!

    Odpoveda
    • Ale vždyť je to v pořádku, Rusko doposud dodržovalo vše a EU si myslí že přes své sankce bude pánem situace? Rusko je velmoc na rozdíl od OjroJůůůůůůnie.

      Odpoveda

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *