Roman Michelko: Matovič nadáva voličom a bizarná koalícia SaS a ĽS NS

4. okt. 2020 | Komentáre, Igorov Cirkus

Zdroj obrázka:

Matovičov Armagedon sa nekonal tak, ako si to pôvodne naplánoval. Slovensko je riadené podľa toho, ako sa vyspí. Asi mu došli lieky – na tlačovke hrubo nadával voličom. Medzi top perly, ktoré odzneli, možno zaradiť: tretina ľudí serie na pravidlá…., ľudia nad 65 rokov majú oveľa väčšiu šancu, ako nejaký zasran na ulici , čo si myslia, že Covid je chrípočka a veria židojašterom… O MUDr. Bukovskom zase povedal, že mu asi vírus napadol mozog, bez toho, aby sa infikoval… Výsledok: premiérove príkazy a zákazy nemajú logiku. Kaviarne budú plné, ale akcie mali byť zakázané. Inak je zaujímavé, že záverečná je o 22.00. Výsledky jeho činnosti sa konečne začali prejavovať. Pokles jeho preferencií sa zmenil na voľný pád.

Najväčší politický bizzár sa stal skutočnosťou. Jana Bittó Cigániková je zrazu veľká kámoška s ĽS Naše Slovensko. Poslanci Kresťanskej únie na kandidátke OĽANA sa už prejavili ako krajní oportunisti. Ich odvaha sa skončila pri škaredom pohľade Richarda Sulíka. Keďže sa už totálne strápnili, pokúsili sa teraz o akýsi absolútne kozmetický pro-life zákon. To malo prekryť ich fatálne hodnotové zlyhanie. Podstata zákona bola veľmi mierna, predlžovala lehotu na rozmyslenie sa po informovanom súhlase zo štyridsaťosem hodín na deväťdesiatšesť hodín. Do toho prišla Jana Bittó Cigániková s pozmeňovacím návrhom, keď do toho pro-life zákona vložila potratovú tabletku. Samozrejme, ak by to vyšlo, celý zákon by bol totálne znehodnotený a Anna Záborská by ho musela stiahnuť. O čo sa hrá? Igor Matovič de facto stratil väčšinu. SaS kontroluje spolu dvadsať poslancov, to znamená, že ak sa

Prečo Marian Kotleba zablokoval uznášaniaschopnosť Matovič dostane do konfliktu so Sulíkom, tak stratí väčšinu. Doba, keď ho na dennej báze ponižoval, už skončila. Karty sú momentálne rozdané inak, než ako to bolo na začiatku volebného obdobia. Keďže Matovič hlasy ĽS NS potrebuje, dúfal, že s ním budú verejne rokovať. To sa nestalo, a skončilo to tak, že nepriamo – obštrukciou podporil SaS ku konkrétne Janu Cigánikovú ktorá ma tak tri týždne na to, aby presvedčila sedem – osem váhajúcich poslancov a s ich pomocou presadila pozmeňovací návrh o potratovej tabletke.

Čo sa týka debaty s Milanom Mazurekom, nebude. Lebo Hazucha. Ak to neprijem, uplatníme princíp prázdnej stoličky. Každopádne, debata je otvorená, ak sa nájde niekto odvážny z ĽS NS, priestor v relácii bude mať.

Finančne podporiť môžte publikované videá príspevkom na účet:
SK92 7500 0000 0003 2623 8393,
alebo pomocou služby Patreon:
https://www.patreon.com/romanmichelko

0 komentárov