Roman Michelko: Kde sú Matovičove milióny? Zapálený zväzák Ondrej Dostál zase obrátil kabát

27. sep. 2020 | Nekomentovaný výber

Zdroj obrázka:

Ako to bolo s investíciami Matovičovcov do Arca Capital? Arca Capital je klasická investičná spoločnosť, ktorá z definície negarantuje investorom svoje investície. Dal tam Igor Matovič, respektíve jeho žena desať miliónov eur? Asi áno. A stiahol ich pred tým, než sa prevalilo, že spoločnosť je pred kolapsom. Keď táto vec vyšla na verejnosť, čo urobil Igor Matovič? Podal hneď verejnosti jasné, jednoznačné a transparentné vysvetlenie? Nie. Čas do zverejnenia informácie využil na vymýšľanie legendy, ktorú potom predhodil verejnosti. Prvá časť legendy bola o tom, že testoval lojalitu, rozumej bezbrehú servilitu svojich koaličných partnerov. No a potom prišiel s tvrdením, že manželka si kúpila len tri zmenky po dvestotisíc eur a bude uspokojená z konkurzu či reštrukturalizácie ako všetci ostatní veritelia. Pekná legenda, ale krajne nedôveryhodná. Ako to Alojz Hlina vysvetľuje vo svojom blogu, respektíve aké kladie otázky? Jedna zo zmeniek bola vystavená 8. apríla, keď bola uzávera ciest. Ako sa Pavlínka dostala z Trnavy do Bratislavy? Matovič pravdepodobne včas stiahol svojich desať miliónov a zmenkou si poistil ešte šesťpercentný ročný výnos, to je tých šestotisíc eur. Jeho chamtivosť a lživosť nemá hraníc. Vrcholom bolo, keď použil argument, že jeho žena nikdy nezneužívala firemné vozidlá, ako to robia kdejakí podnikatelia. Toto hovorí Matovič, ktorého mamička na Fabii prejazdila 260-tisíc kilometrov. Neviem si predstaviť väčší morálny gýč.

Zákaz stavania sôch, búst, pamätníkov či pamätných tabúľ a pomenúvania ulíc po komunistických funkcionároch. Koho sa to môže dotknúť? Alexandra Dubčeka, Vladimíra Clementisa, Ladislava Novomestského či Miroslava Válka? Kto je predkladateľom návrhu? Zapálený zväzák Ondrej Dostál píšuci ohnivé komentáre kritizujúce slabú angažovanosť zväzákov. A čo Juraj Šeliga? Vo svojej prostoduchosti si neuvedomil , že takýmto zákonom zhadzuje svojho bossa Andreja Kisku, ktorý sa veľmi snažil dostať do komunistickej strany, ale ľudí s tak veľkými morálnymi defektmi nechceli ani komunisti. Dokedy budú takýto kádrovači a krágľovači, ktorí mnohým osobnostiam, ktoré chcú zakázať, nesiahajú ani po členky, ďalej nivočiť náš verejný priestor? Je zúfalé, že ľudia, ktorí by v normálnych pomeroch nepresiahli úroveň okresných aparátnikov, dnes svoje zlyhania kanalizujú takýmito trápnymi spôsobmi.

No a nakoniec, verejná výzva pre Milana Mazureka stále trvá. Verím a dúfam, že účasť v debate 6. októbra od 17.30 do 19.30 v Slobodnom vysielači príjme. Ak nie, čierny Peter bude v jeho rukách.

Finančne podporiť môžte publikované videá príspevkom na účet:
SK92 7500 0000 0003 2623 8393,
alebo pomocou služby Patreon:
https://www.patreon.com/romanmichelko

0 komentárov