Roman Michelko: Ďalší podvod na voličoch

31. aug. 2020 | Igorov Cirkus

Zdroj obrázka:

 

Tento týždeň sme boli zase svedkami podvodu na voličoch SME RODINA a OĽANO. Pred voľbami garantovali voličom, že sociálne výdobytky dosiahnuté za vlád Smeru ostanú zachované. Dnes vieme, že to bol podvod.

Voľby skončili – zabudnite! KOZ vďaka arogancii ministra Krajniaka opúšťa tripartitu. Napriek platnému zákonu, ktorý indexuje najnižšiu mzdu na úrovni šesťdesiat percent priemernej mzdy, rozhodol, že to bude len päťdesiatsedem percent. Kde to nakoniec skončí? Za Dzurindových vlád to bolo niekde tesne nad štyridsiatimi percentami, v Čechách za Mirka Topolánka a Petra Nečasa sa najnižšia mzda nevalorizovala sedem rokov. Bude aj toto naša budúcnosť? Paradoxné je pritom, že práve Milan Krajniak kritizoval Ficove vlády za nízku úroveň miezd na Slovensku. Bolo by to na smiech, ak by to nebolo do plaču. Ďalšia vec – hnutie SME RODINA hlasovalo za trináste dôchodky, dnes ich rušia a nahradzujú paškvilom: miesto štyristošesťdesiat eur dostanú tí najchudobnejší tristo eur a tí najbohatší päťdesiat eur. Týmto krokom aj tých najchudobnejších okradli o stošesťdesiat eur. Pravá tvár SME RODINA sa začína ukazovať. Obedy zadarmo boli zrušené a kompenzované daňovými odpočtami, ktoré ale nijako nebudú garantovať deťom jedno teplé jedlo denne. No a nakoniec SME RODINA sa hotuje pochovať aj ústavne garantovaný dôchodkový strop , za ktorý osobne hlasovali a ktorý garantoval vek odchodu do dôchodku na šesťdesiatštyri rokov. Koľko to bude teraz – sedemdesiattri? Ak by to robil Ľudovít Kaník je to v poriadku, od neho nikto nič iné nečakal , ale Boris Kollár, „politik ktorý vždy drží slovo“ !? On je raz taký. K voličom sa správa ako k ženám – po použití zahodí. Ale aspoň sa konečne vyfarbil . Nakoniec mohli sme to vidieť hneď po voľbách – v zlomku sekundy pochoval vlajkovú loď svojho programu: 25 000 nájomných bytov za dvestoeurové nájomné. Chvíľu to bolo tisíc bytov a potom aspoň jeden ročne, lebo však aj to je viac, ako je tomu dnes. Je toto možné? Naozaj súčasní koaliční politici vnímajú svojich voličov ako handru, do ktorej si vytrú nohy a potom ju odhodia?

Ďalšia bizarnosť prišla od politickej molekuly poslanca SaS Miroslava Žiaka: na facebooku žiada odluku štátu od cirkvi. Pre „koronu“ vraj štát musí šetriť a ďalej nemôže platiť cirkev. Má byť financovaná asignáciou, rozumej zvýšením daní pre veriacich. Čo na tom, že to je len 0,2 % rozpočtu alebo inak 52 miliónov eur? Čo na tom, že na činnosť strán ide oveľa viac, konkrétne 74 miliónov eur, na šport 93 miliónov a na kultúru 166 miliónov? Ako demokrati by to mali nechať na voličov v referende. Nech občania rozhodnú či budú radšej budú financovať stranícke sekretariáty alebo registrované strany? To by ešte len bol okamih pravdy! K tejto téme sa vyjadrila aj Lucia Nicholsonová – vraj Ústavný súd má zistiť či Vatikánska zmluva nie je protiústavná. Aká absurdita sa ešte zrodí v jej hlave. Paradoxne, tento absurdný názor ostro kritizovala aj najprogresívnejšia liberálka zo všetkých progresívcov, šéfka Progresívneho Slovenska Irena Biháriova.
Tá je aspoň právnička.

Finančne podporiť môžte publikované videá príspevkom na účet:
SK92 7500 0000 0003 2623 8393,
alebo pomocou služby Patreon:
https://www.patreon.com/romanmichelko

0 komentárov