Roman Michelko: Rozvrat v koalícii alebo Matovičov únos štátu

24. aug. 2020 | Nekomentovaný výber

Zdroj obrázka:

 

Extrémny manipulátor Igor Matovič sa znova prejavil: hájil absolútne neprijateľnú a krajne škandalóznu zmluvu na právnu pomoc na výšku 850 000 eur pre poradcu Eduarda Hegera Michala Miškoviča. Čo urobil Matovič?

Miesto toho, aby svojho vrchného pätolizača Hegera poriadne vyšticoval, respektíve vyhodil, tak zaútočil, samozrejme, extrémne falošne na Petra Pellegriniho za zmluvu s MH Manažment, v ktorej boli sadzby až vo výške 580 eur na hodinu. Za Petra Žigu ju podpísal Andrej Holák. Matovič za to nadával Richardovi Sulíkovi, že takúto osobu necháva vo funkcii, ale ako sa nakoniec ukázalo, z tejto zmluvy sa nečerpal ani cent. No a riešenie?

Vznikne nový úrad na zastupovanie štátu vo veciach práva. Monika Jankovská v komunikácii s Marianom Kočnerom dúfala, že ten úrad povedie ona. Koalícia teda hľadá svoju Jankovskú, ktorá bude pre spriatelených podnikateľov spory so štátom poslušne prehrávať. Nakoniec, čo sa dá čakať od tejto partie ?

Ján Mrva sa dočkal – konečne má trafiku. Je šéfom úradu katastra. Aká je jeho kvalifikácia? Pred dvadsiatimi rokmi tam pôsobil ako referent. Prečo nebol vyhlásený seriózny konkurz? Lebo by zrejme totálne prepadol. Čím za túto nomináciu zaplatil? Extrémnym strápnením sa. Dokonca aj Peter Tkačenko v SME sa na to už nemohol pozerať a napísal o tom nasledovné: „V prípade Mrvu je najzaujímavejší takpovediac ľudský rozmer celej operácie. Totiž, jeho pokorná úslužnosť voči politickému chlebodarcovi Igorovi Matovičovi šteklí dávivý reflex a dotýka sa hranice, za ktorou už jestvujú len teoretické a v praxi ťažko dosiahnuteľné hodnoty. V porovnaní s Mrvom sa taký Viktor Hujer v žánri boja s autoritami môže smelo postaviť hneď vedľa bájneho Prometea. Niežeby sme nerozumeli konceptu politickej lojality, aj tá sa však dá vyjadrovať spoločensky prijateľným spôsobom. Ale keď sa Mrva usiluje o získanie Matovičovej priazne použitím slov ako „noblesa“, tak možno pochybovať, či si politický sluha uchoval fundament ľudskej dôstojnosti.

Pravda, zväčša sa radi kúpeme v prejavoch priazne, zväčša však inštinktívne chceme, aby pochádzali od ľudí, ktorí ak nemajú priamo chrbticu, tak aspoň náznak chrupavky. Veď ani triednemu profesorovi Čeňkovi Jandovi nebolo trikrát príjemné, keď mu zhrbený Hujer odovzdával slivky určené len preňho. No a nakoniec si povedzme, komu naozaj najviac vyhovuje Dankovo referendum o predčasných voľbách. No rébus to nie je ťažký. Jednoduchou vylučovacou metódu na to rýchlo prídeme: maďarským stranám, ktoré sa nedávno spojili. Nech sa potom nečuduje, že toto jeho rozhodnutie vyvoláva oprávnené otázky, komu naozaj slúži…

Finančne podporiť môžte publikované videá príspevkom na účet: SK92 7500 0000 0003 2623 8393,
alebo pomocou služby Patreon:
https://www.patreon.com/romanmichelko

0 komentárov