Uhrík podal trestné oznámenie v kauze Penty

6. máj. 2020 | Sledujeme teraz

Zdroj obrázka:

 

Dobrý deň,

oznamujem, že dnes som podal rozsiahle trestné oznámenie pre podozrenie z masívneho falšovania súdnych dôkazov (konkrétne bankových výpisov) zástupcami finančnej skupiny Penta. Z úrovne europoslanca som prokuratúre doručil dôkazy, kvôli ktorým otrávili bývalého príslušníka SIS Pavla Forischa a prenasledujú bývalého informátora Jána Kuciaka a Jozefa Rajtára – Stanislava Žiarana.

Podané trestné oznámenie sa týka kauzy podozrivého konkurzného konania voči „peňtáckej“ firme MECOM GROUP s.r.o., ktorú spomínal vo svojej Threeme aj Kočner, keď písal o tom, ako bývalá štátna tajomníčka (tzv. opička) Jankovská podržala v tejto veci Pentu. Pripájam úryvok z môjho podaného trestného oznámenia:

„Kočner podľa zverejnenej komunikácie žiadal od novinárky Martiny Ruttkayovej, aby o JUDr. Monike Jankovskej písala pozitívne s tým, že mu na tom veľmi záleží. Článok v denníku Plus jeden deň naozaj vyšiel v novembri 2017. Pred uverejnením sa ešte Martina Ruttkayová u Kočnera ubezpečovala, či článkom o JUDr. Monike Jankovskej nemôže niečo pokaziť, citujem: „Počujte, a naši sú v pohode s tým, aby som pomohla Jankovskej?“ Kočner na túto otázku reagoval odpoveďou: „Samozrejme. Veď im zachránila MECOM.“ Zjavne tým podľa všetkého narážal na problémy mäsokombinátu MECOM GROUP s.r.o., ktorý je vo vlastníctve Penty, rovnako ako denník Plus jeden deň, a v rokoch 2016 a 2017 čelil vyššie zmieneným dvom návrhom na vyhlásenie konkurzu. O tom, že komunikáciu Mariana Kočnera týkajúcu sa Moniky Jankovskej nemožno brať na ľahkú váhu svedčí aj nedávne zadržanie 13 sudcov policajtmi z Národnej kriminálnej agentúry NAKA, ktoré sa aj na základe tejto komunikácie udialo 11.3.2020 v súvislosti s obvineniami z trestných činov korupcie, zasahovania do nezávislosti súdu a marenia spravodlivosti, t.j. z obdobných trestných činov, ktorých spáchanie je popísané aj v tomto trestnom oznámení.“

Konkrétne detaily a najmä prílohy z tohto trestného oznámenia však, žiaľ, kvôli ochrane osobných a bankových údajov zverejniť nemôžem.

Od tejto veľkej kauzy dávali doposiaľ všetci ruky preč. V súčasnosti sa jej venujem vopred zabezpečeným spôsobom tak, aby ani v prípade, že by ma postihla nejaká nehoda, nezostal tento prípad nedoriešený.

SLOVENSKO RAZ BUDE ÚSPEŠNÝ A SPRAVODLIVÝ ŠTÁT!

Video, kde popisujem podané trestné oznámenie je k dispozícii buď na mojom Facebookovom profile (https://www.facebook.com/193258414360612/videos/283555139340714/) alebo na Youtube (https://www.youtube.com/watch?v=v5Ifo0hBzXA).

S pozdravom,

Milan Uhrík
podpredseda ĽS Naše Slovensko
poslanec Európskeho parlamentu

0 komentárov