Francúzsko varuje pred možným obnovením sankcií voči Iránu.

28. nov. 2019 | Komentované správy, Svätá Amerika

Zdroj obrázka:

Dobre tomu rozumieme? Francúzsko sa vyhráža Iránu obnovením sankcií pre jadrovú dohodu od ktorej odstúpili jednostranne a bezdôvodne, na hlasné´našepkávanie Izraela…Spojené štáty americké? A prečo teda Francúzsko neuvalí sankcie na USA? Zato, že si pred celým svetom utreli zadok jadrovou dohodou s Iránom, ktorú spolu s USA vypracovalo aj Francúzsko. Prípadne môže Francúzsko uvaliť sankcie na seba samé. Zato, že nevedelo zabrániť tomuto barbarstvu Spojených štátov a za to, že nedokázalo vykompenzovať Iránu škody, ktoré mu vznikli po špinavosti USA.

Nakoniec bude vinný Irán za to, že USA odstúpili jednostranne od dohody. Nakoniec bude Irán vinný za to, že nie je ochotný znášať škody, ktoré mu vznikli po tom, čo ho oklamal vraj vyspelý demokratický svet. Čo by robilo Francúzsko na mieste Iránu? Držalo by sa ďalej dohody, od ktorej jeden zo signatárov sproste odstúpil? Držalo by sa dohody, z ktorej by pre neho plynuli už len povinnosti a všetky protihodnoty, ktoré boli pôvodne v zmluve zakotvené už nie? Je to aj vina Francúzska, že Iránu nedokázalo spolu s ďalšími signatármi vykompenzovať škody, ktoré mu vznikli len pre to, že  USA skrátka nedodržiavajú dohody, ktoré sami uzavreli.

Francúzsko varuje pred možným obnovením sankcií voči Iránu. 1Šéf francúzskej diplomacie zdôraznil, že tieto úvahy sú reakciou na sériu krokov iránskeho režimu.

Source: Francúzsko varuje pred možným obnovením sankcií voči Iránu

0 komentárov