Bieli policajti strieľajú v USA černochov? Je to len mýtus.

24. okt. 2019 | Dvojité metre, Komentované správy, Ľudsko-právna totalita

Zdroj obrázka:

AKO MASMÉDIA KRIVIA REALITU: PRÍKLAD Z USA

Hrot.info: Český portál idnes.cz zaujímavo informuje o rozšírenom mýte, podľa ktorého v USA bieli policajti disproporčne strieľajú černochov (na tejto emócii vznikla napríklad organizácia Black Lives Matter). Slovenský preklad článku, ktorý je neobmedzene prístupný (na idnes.cz je prístupný len pre predplatiteľov), prináša Konzervatívny web.

„Ale čísla hovoria niečo iné. V lete publikoval svetovo uznávaný vestník americkej Národnej akadémie vied štúdiu, z ktorej vyplýva, že bieli policajti strieľajú na farebných občanov menej ako ich čierni či ázijskí kolegovia.

Napríklad vo Filadelfii bola pravdepodobnosť, že budú strieľať čierni policajti na černošského podozrivého, o 67 percent vyššia ako u ich bielych kolegov. A u hispánskych policajtov to bolo dokonca o 145 percent pravdepodobnejšie.

A tým, čo k streľbe policajta vedie, nie je podľa štúdie farba pleti podozrivého, ale skúsenosť daného policajtmi s kriminalitou príslušnej menšiny.

Štúdia uvádza, že mylný dojem vzniká selektívnym spravodajstvom: správa je len vtedy, keď belošský policajt strieľa na černocha.“ (mo)

Bieli policajti strieľajú v USA černochov? Je to len mýtus. 1Mylný dojem vzniká selektívnym spravodajstvom: správa v médiách je len vtedy, keď belošský policajt strieľa na černocha.

Source: Bieli policajti strieľajú v USA černochov? Je to len mýtus

0 komentárov