Zdroj obrázka:

S rasovými rozdielmi vo fyziológii rátajú výrobcovia liečiv, lekári, imunológovia, športovci (ako v tomto prípade náš najlepší maratónec) a ďalší. Týkajú sa všetkých telesných systémov – svalového, tráviaceho, imunitného atď. Skrátka nastavení všetkých sústav a orgánov… len dvoch systémov nie: nervovej sústavy a pohlavných orgánov (dajte si pozor na to občania!).

Pri nervovej sústave príroda v evolúcii vedela, že ľudia raz jednu z mnohých inteligencií pomenujú IQ. A budú na ňu budú takí citliví, že hodnotu celého človeka zredukujú na číslo 100 plus mínus niečo. Tak príroda nervovú sústavu pre istotu súcitne udržiava od začiatku rovnakú u všetkých rás, bez ohľadu na ich tisíce ročný rôzny evolučný vývoj v odlišných evolučných podmienkach. Chápete, len malá výnimka z Darwina.

A o rodoch sa vo vzťahu k pohlavným orgánom ani nemusíme baviť. Prírode stačilo povedať: „daj to radšej na sociálny konštrukt“. A tak ani rody s pohlavnými orgánmi nijako nesúvisia.

Aby sme na výnimky do tretice nezabudli, ani nervová sústava samozrejme s pohlaviami nesúvisí. Tá je jasne rovnaká u mužov, žien a všetkým medzi tým. Teda pokiaľ sa nepozriete trochu bližšie ako len z metra (dajte si na to pozor občania!).

Toľko komentár k odpovedi nášho najlepšieho maratónca Tibora Sahajdu, ktorý strávil veľa času tréningami s maratóncami z Kene. Skrátka sa pomýlil vo výklade toho, čo vidí. Mal by viac makať a menej sa vyhovárať… (Pardón za iróniu, ale my len predbiehame dobu, kedy to už irónia nebude).

Otázka Denníka N: „Je za úspechom Keňanov drina alebo genetika?“ Odpoveď Tibora Sahajdu: „Určite je to aj genetikou. Pozorne som v Keni sledoval domácich bežcov, ich stavbu tela či pohyby a je vidieť, že sú to iní ľudia ako sme my. Áno, s ľudským telom sa dá pracovať a formovať ho, ale len do určitej miery. Avšak, samozrejme, bez tvrdého tréningu a hlavne systematickosti by bežecký úspech Keňanov nebol možný.“

[visual-link-preview encoded=“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″]

0 komentárov