Rudolf je stále neuspokojený

6. aug. 2019 | Nekomentovaný výber

Zdroj obrázka:

Rudolf je stále neuspokojený 1

Mainstreamoví novinári tak radi a tak vehementne pranierujú sudcov, prokurátorov a policajtov, že nemerajú všetkým rovnakým, spravodlivým metrom. Pritom ich vlastný novinársky meter je dvojitý ako okuliare. V aktuálnej kauze komunikácie Kočnera s Bödörom stačí výskyt krstného mena (Milan, Nora) a už podľa neho začínajú verejne lynčovať, na koho si zatipujú (alebo sa hodí). Aj v pôvodnej Gorile je tých mien veľa, aj s priezviskami. Ale v “objektívnom” mainstreame sa niektoré prechádzali s mlčaním. Že by sme “veď vedeli prečo”?

Príkladom bolo meno istého Rudolfa Chmela. Ľudí s týmto menom sa vo vládnych kruhoch nepohybovalo zasa tak veľa, aby “sa nekládli” otázky na toho jediného známeho. Svojho času podpredsedu vlády a ministra kultúry. A tiež dlhoročného prezidenta Nadácie otvorenej spoločnosti a dodnes člena jej Rady starších.

V Gorile sa o mene Rudolf Chmel píše: “Malchárek ale nevie vylúčiť, že s ním o pár mesiacov nebudú opäť problémy. Rudolf Chmel – je stále neuspokojený. Snažil sa už cez Malchárka umiestniť 3 ľudí do štatutárnych orgánov štátnych podnikov. V jednom prípade mu Malchárek vyhovel, keď dal jeho človeka do dozornej rady Transpetrolu. Ďalšie 2 osoby sú v súdnom spore s energetickými podnikmi, do ktorých ich chcel Chmel presadiť a sú na ne podané trestné oznámenia. Malchárek sa smeje, že Chmel vyberá tých ľudí asi z basy. Podľa Malchárka má Chmel nereálnu predstavu, že cez týchto ľudí zarobí na stomiliónových obchodoch cca 50 mil. Sk.”

Mimochodom, čo na to Pavol Demeš a Martin Bútora, spolusediaci s Chmelom v Rade starších NOS a nestori mimovládneho hnutia na Slovensku, ktoré tak otvorene a transparentne bojuje proti korupcii? Spýtali sa ho? A spýtal sa Andrej Kiska, teraz s Chmelom rodinne previazaný? V Kočnerovom trezore sa mimo iné našiel aj originál nahrávky Gorily. Čo takto slušne tlačiť na predvolanie Malchárka? Alebo žeby to už bolo celé premlčané?

Mimovládkari nemajú teraz do vlády namierené prvý raz. Dve iterácie tohto experimentu už máme za sebou. Tak len aby sme mali na pamäti, že sú tu “isté” pochybnosti rovno na najvyšších miestach. Dnes opäť aktuálne.

A ešte pre istotu zopakujeme. Sme za očistu verejného priestoru. Ale celého. Aj s Gorilou. Nielen Mečiar a Fico.

Reakcia na článok: Kočner s Bödörom spomínali Noru. Oboch pozná sudkyňa Najvyššieho súdu – Denník N

0 komentárov