Slovensko získalo Európsku agentúru práce

13. jún. 2019 | Nekomentovaný výber

Zdroj obrázka:

Komentár Slobodného Výberu:
Na Slovensku bude sídliť Európska agentura práce. Zrejme aby uľahčila odchod Slovákov do zahraničia. 😀
Nezdieľame nadšenie predstaviteľov vlády nad touto európskou agentúrou. V časoch, keď sa všetko riadi záujmami veľkého biznisu, oveľa väčší význam by mala lieková, či banková agentúra, o ktoré sa neúspešne Slovensko uchádzalo.
Význam súčasnej zložky európskych orgánov dokladá aj to, že z veľkých krajín o ňu nemal nik záujem. Je to len chudobný príbuzný, ktorý bude zametať cestu spomínanému veľkému biznisu.
Myslieť si, že agentúra bude mávať Úniou, je hodne naivná predstava. Naopak, keď bude nejaký zákon v rozpore so záujmami oligarchov, kapitáni priemyslu si nájdu cestičky, ako upraviť pracovné právo Únie.

Slovensko získalo Európsku agentúru práce 1

Slovensko uspelo v boji o sídlo Európskeho orgánu práce (ELA). Rozhodla o tom Rada pre zamestnanosť, sociálnu politiku, zdravie a spotrebiteľské záležitosti v Luxemburgu. Na Slovensku tak vznikne prvá inštitúcia Európskej únie. Záujem o sídlo ELA prejavili aj Rumunsko, Lotyšsko, Cyprus a Chorvátsko. Slovensko v boji o sídlo ELA podporili krajiny V4, ale aj niektoré severské krajiny. Slovensko na rokovaní rady zastupoval minister práce Ján Richter (Smer).

Source: Slovensko získalo Európsku agentúru práce

0 komentárov