Ideovo-politický mimovládkový newspeak v praxi

11. jún. 2019 | Komentované správy

Zdroj obrázka:

Ideovo-politický mimovládkový newspeak v praxi 1

Čaputová má osobitnú poradkyňu pre cudzincov. V poradnom orgáne s poradcami pre národnostné menšiny na Slovensku. Lebo cudzinci, aby ste to správne chápali, sú podľa súdruhov nové menšiny. A kde sú menšiny, tam sú práva. Preto chce Čaputová riešiť práva menšín na novej úrovni a zakladá na to novú tradíciu. Pointa: Keďže práva národnostných menšín sú u nás v porovnaní so susedmi z okolitých krajín vysoko nadpriemerné, tak hádajte, čo je tak potrebné riešiť na novej úrovni a koho treba tak pozorne počúvať?
Vitajte v Orwelovi: Chodí k vám často na návštevu sused? Ale veď sused je predsa človek a preto má nejaké práva. Buďte progresívne humánni. Prečo by mal byť diskriminovaný a mať menšie práva ako členovia vašej domácnosti?! Prečo by sused nemal mať u vás aj posteľ a prístup do ladničky? – Že vraj preto, lebo je len na návšteve? No tak preto cudzinci nemôžu byť menšina!

Zdroj: https://www.aktuality.sk/clanok/699316/caputovej-poradkyna-utecencov-by-sme-zvladli-prijat-migracii-sa-neda-branit/

0 komentárov